radio tomi predvajalnik

policija nesrecaVčeraj, 3. julija ob 14.20 uri, se je na asfaltiranemu parkirišču izven naselja Solkan (v bližini gostinskega lokala v ulici Soška cesta) zgodila prometna nesreča III. kategorije s pobegom zaradi nepravilnega premika z osebnim vozilom. Pri tem je bila ena oseba (starejši pešec) huje telesno poškodovana.

Po sedaj zbranih podatkih je v navedenem času neznani voznik manjšega avtomobila neznanih tujih (najverjetneje italijanskih) registrskih številk, svetlo modre kovinske barve, zapeljal vzvratno (nazaj v desno), z leve strani parkirišča proti peš poti za gostinski lokal. V tam času je iz gostinskega lokala do parkirnega prostora hodil 81–letni pešec, ki se je hotel trčenju izogniti, vendar ga je neznani voznik kljub temu zadel z zadnjim delom avtomobila. Po trčenju je starejši pešec padel na dovozno pot in pri tem utrpel hude telesne poškodbe (sum zloma levega kolka in komolca). Neznani voznik se po trčenju na kraju ni ustavil in s parkirišča odpeljal dalje v smeri križišča z glavno cesto II. reda št. 103 (Solkan – Plave) in nato neznano kam, ne da bi pred tem na kraju prometne nezgode preveril, kaj je z oškodovancem in mu nudil pomoč ter o tem obvestili policijo. Hudo poškodovanega pešca so kasneje na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. O nezgodi je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Ko bo neznani voznik (povzročitelj prometne nesreče) izsleden, bodo prometni policisti zoper njega podali ustrezen ukrep.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran