radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na območju Krškega so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitega prehoda državne meje.

Nesreča pri delu s traktorjem
Trebanjski policisti so bili nekaj po 14. uri obveščeni o nesreči v Dolenjih Laknicah, kjer naj bi se pri delu s traktorjem hudo poškodoval moški. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 61-letni moški s traktorjem s pripetim priključkom po bregu pobiral seno. Ko je vozilo pomaknil vzvratno, je traktor zdrsel,moški pa je padel pod traktor in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Zasegli pištolo in prepovedano konopljo
Policisti PP Novo mesto so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili več hišnih preiskav na naslovu bivanja osumljencev v okolici Novega mesta. Med hišnimi preiskavami so našli in zasegli pištolo, za katero osumljenec nima ustreznih dovoljenj, več nabojev, hladno orožje bokser, manjšo količino posušenih rastlinskih delcev konoplje in manjši nasad prepovedane konoplje. Policisti nadaljujejo s preiskavo in bodo zoper osumljence podali kazensko ovadbo oziroma uvedli postopke o prekršku.

Vlom
V Senušah je neznanec iz odklenjenega objekta ob stanovanjski hiši odtujil motorno žago in manjši motor. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov.

Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v okolici Žužemberka izsledili državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran