radio tomi predvajalnik

policija splosniOKC PU Nova Gorica je 7. julija 2019, okoli 17.30 ure prejel obvestilo dveh občanov, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taxi vozilu.

Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taxija, ki je bil telesno poškodovan in je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taxi vozilu.

Policista sta z namenom prijetja osumljenca kaznivega dejanja pristopila k taxi vozilu in moškega pozvala, da izstopi iz vozila in se uleže na tla. Pri tem sta, ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, postopek varovala s službeno pištolo. Osumljenec se je na pozive (v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca) odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade.

Policist je izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada ustrelil v nogo (zadel ga je v spodnji del noge). S tem je osumljenca onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož.

Osumljenec je bil odpeljan v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Policist, ki je bil napaden, se je v intervenciji lažje telesno poškodoval in mu je bila nudena zdravniška oskrba.

Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo. Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika po 122. členu KZ-1 in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu KZ-1.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik OS Nova Gorica in dežurna okrožna državna tožilka ODT Nova Gorica.

Po do sedaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, bo generalna direktorica Policije, v skladu s 133. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije, imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran