radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti in kriminalisti so osumljenega 26-letnega državljana Iraka danes, 9. julija ob 16. uri, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj privedli in izročili v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Slednji je bil danes dopoldne najprej odpuščen iz šempetrske bolnišnice in nato nameščen v prostore za pridržanje na PU Nova Gorica.

Novogoriški kriminalisti so 26-letnega Iračana kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve poskusa uboja (po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika KZ-1), ker je na Vogrskem skušal odvzeti življenje taksistu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila (po drugem odstavku 210. člena Kazenskega zakonika KZ-1), ker je skušal odvzeti osebno vozilo in suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora (po drugi točki prvega odstavka 116. člena Kazenskega zakonik KZ-1), ker je na Vogrskem poskušal umoriti policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti.

Več podrobnosti o nedeljskem dogajanju med nekdanjim mejnim prehodom Vrtojba in izvozom na Vogrsko, ko sta policista PP Nova Gorica med intervencijo zaradi napada na taksista hitro in učinkovito ter s strelnim orožjem onesposobila 26-letnega osumljenca kaznivega dejanja in mu tako preprečila morebitno še hujše kaznivo dejanje, pa je včeraj na novinarski konferenci predstavil vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar. V varnostnem dogodku je sicer bil z nevarnim predmetom (nožem) poškodovan slovenski voznik taxija. Policisti so zoper osumljenca, tujega državljana, ki je z nožem napadel tudi policista, uporabili strelno orožje in ga ranili v nogo (več podrobnosti z novinarske konference na: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-nova-gorica/99869-strokovni-odziv-policistov-v-nedeljskem-incidentu-pri-vogrskem-preprecil-morebitno-hujse-kaznivo-dejanje-informacija-z-novinarske-konference

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran