radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, drzno tatvino in 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu). Prav tako so obravnavali 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema kršiteljema, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju (pridržali so 2 osebi) in 4 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 24 urah je bilo na območju Ljubljane prijetih 8 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Kočevja (kraj Vrt) 3 tujci in na območju Cerknice 1 tujec. Gre za državljane Alžirije, Iraka in Maroka. Postopki s tujci še potekajo.

Vlomi:
V Škofljici je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder je bila odtujena kosilnica, več kosov električnega orodja, pnevmatike in moped. Materialna škoda znaša okoli 1000 eurov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v prostore frizerskega salona in iz njega odtujil prenosno blagajno. Materialna škoda znaša okoli 2000 eurov. Na Zaloški cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja, od koder je bila odtujena prenosna blagajna. Materialna škoda znaša okoli 1000 eurov.

V okolici Fare je bilo vlomljeno v vikend, od koder je neznani storilec odtujil posteljnino. Materialna škoda znaša okoli 250 eurov.

Drzna tatvina:
Včeraj okoli 20.40 ure se je na Barjanski cesti v Ljubljani za oškodovancem, ki je hodil po pločniku, pripeljal neznani storilec s kolesom in iz roke oškodovanca iztrgal etui v katerem je imel mobilni telefon, denar in dokumente. S kraja se je storilec odpeljal s starejšim kolesom. Oblečen je bil v kratke hlače in črn pulover s kapuco, obute pa je imel bele športne čevlje. V dogodku ni bil nihče poškodovan, z dejanjem je storilec povzročil za okoli 900 eurov materialne škode. Policisti z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca nadaljujejo in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zalotena pri tatvini v trgovini:
Policisti PU Ljubljana so bili včeraj po 9 uri obveščeni o dveh tatvinah v trgovini, ki jih je izvršila za zdaj še neznana storilka. Tatvini sta bili izvršeni na območju Bežigrada v dveh različnih trgovinah. Storilka je zato, da bi s kraja lahko zbežala, ko je bila zalotena pri tatvini, uporabila silo in v enem primeru ugriznila varnostnika, v drugem pa prodajalki, pri čemer so bili vsi lažje poškodovani.

Opis:

  • visoka okoli 165-170 cm, temnih las, spetih v čop, z vidno slabim zobovjem, oblečena v temne hlače, črno majico, na glavi je nosila kapo s šiltom.

Policisti v zvezi obeh dogodkov, še zbirajo obvestila,

Prometni nesreči:
Včeraj okoli 22.30 ure je na Leskovškovi cesti v Ljubljani v semaforiziranem križišču prišlo do prometne nesreče med voznikom in voznico osebnih vozil. Oba voznika sta v prometni nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Opravljen je bil ogled kraja nesreče, vzrok in okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo.

Danes nekaj čez polnoč je na območju Kočevja voznik osebnega vozila, zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano osebno vozilo. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bil opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti s povzročiteljem ,ki pa je bil pozitiven (1,00 mg/l). Voznika so policisti na podlagi 24. člena Zakona o varnostni cestnega prometa pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran