radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Goriškem vlomili v trgovino
Danes, 11. julija v nočnem času, je bila Policija obveščena o vlomu v eno od trgovin v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec z neznanim predmetom na silo odprl vhodna vrata objekta in vstopil v notranjost. Tam je našel in si protipravno prilastil blagajno z gotovino. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Obravnavani primer tatvine mobilnega telefona na Goriškem
Danes, 11. julija ob 10.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini mobilnega telefona (znamke Crosscall), vrednega 109 evrov, z razstavne policije v eni od trgovin v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je storilec omenjeni telefonski aparat odtujil tekom včerajšnjega popoldneva. Policisti so osumljenca navedenega kaznivega dejanja tatvine danes že izsledili, prav tako so mu zasegli odtujeni telefonski aparat. Na podlagi odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper osumljeno osebo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje parkiranega osebnega vozila na Cerkljanskem....
Danes, 11. julija v zgodnjih jutranjih urah, so policisti PP Idrija obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila (znamke Hyundai) na parkirišču v naselju Cerkno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s predmetom (steklenico) poškodoval prednje vetrobransko steklo in levi kovinski stebriček. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je nastala materialna škoda v višini približno 450 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja (sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari) s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

...in na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so bili včeraj, 10. julija, s strani oškodovanca obveščeni, da je neznani storilec pred nekaj dnevi na makadamskem parkirišču (Ulica Gradnikove brigade) z neznanim predmetom razbil vetrobransko steklo osebnega avtomobila (znamke Citroen), prav tako je z neznanim predmetom poškodoval lak na desnem bočnem delu vozila. S tem dejanjem je bila lastnikom vozila povzročena škoda za približno 400 evrov. Policisti bodo tudi v tem primeru po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi v Goriških Brdih
Danes, 11. julija zjutraj, so policiste obvestili o povoženju divjadi (divji prašič) tekom noči s stran voznice osebnega avtomobila (znamke Citroen) na območju naselja Podsabotin. Zaradi trčenja z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala manjša materialna škoda.

Prav tako so policiste včeraj, 10. julija zvečer, obvestili o povoženju divjadi oz. da se je vozniku osebnega avtomobila med vožnjo proti naselju Prvačina v vrata avtomobila zaletela divjad (srna) in po trku z vozilom odšla neznano kam.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. julija, obravnavali tudi povoženje divjadi (srna) v Ozeljanu, kjer je voznik osebnega vozila zadel srno, ki je pritekla iz bližnjega gozda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Na Kobariškem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Policisti PP Bovec so 9. julija na Kobariškem ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje mu je bil izdan plačilni nalog (prepoved vožnje vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola, kršitev določb 105. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 10. julija ob 14.14 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti v Ajdovščini (pred krožiščem), kjer se je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v zadnji del drugega osebnega vozila. Povzročitelju je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog (kršitev določil 44. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran