radio tomi predvajalnik

policija splosniDopoldan so policisti v Štorjah ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra. Test na mamila je bil pozitiven, strokovni pregled pa je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo ponoči ukradel moped znamke Piaggio, tip ZIP25, črne barve, reg. št. KP7C-J1, ki je bil parkiran v Piranu na Vodnikovem trgu. Pod sedežem je imel oškodovanec še prometno dovoljenje za moped in dva ključa stanovanja. Pozno popoldan so otroci na PP Izola prinesli denarnico s prometnim dovoljenjem ukradenega mopeda, kose mopeda pa so našli so med trtami v Jagodju. Policisti zbirajo informacije.

V Izoli, v eni od hotelskih restavracij, je med kosilom nekdo ženski ukradel denarnico z gotovino.

Ob 21.30 je v koprskem lokalu pijan moški izzival goste k pretepu. Policisti so mu odredili pridržanje.

Ob 0.20 so policisti v Hrvatinih ustavili voznika osebnega avtomobila, 60-letnega državljana Italije. Preizkus z alkotestom je pokazal 1,02 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje do privedbe na sodišče.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 11. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 7. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 5 oseb, PMP Jelšane 2 osebi in PP Koper 1 osebo.

Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito, dve sta bili zavrnjeni pri mejni kontroli, štiri so bile vrnjene po sporazumu v Republiko Hrvaško včeraj, dve osebi pa bosta vrnjeni danes.

Policisti PMP Jelšane so obravnavali državljana Slovenije zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu KZ. Poskušala je vstopiti na mejnem prehodu z osebni avto, v katerem sta bila, v prtljažniku, skrita dva državljana Pakistana. Preiskava je še v teku.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:

  • Pakistan 7x
  • Egipt 1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran