radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 214 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 79 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, drzno tatvino in 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu). Prav tako so obravnavali 7 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 24 urah sta bila na območju Policijske postaje Cerknice v naselju Osredek prijeta 2 tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Gre za državljana Maroka. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša nekaj sto evrov.

Na Šmartinski cesti je bilo vlomljeno v garderobne prostore poslovnega objekta, od koder je bil odtujen nahrbtnik z oblačili in denarnico. Materialna škoda znaša okoli 250 eurov.

Na območju PU Ljubljana so policisti obravnavali 5 vlomov v vozila, iz katerih so neznanci odtujili predvsem denar in osebne predmete (oblačila, prenosnik). V enem primeru so odtujili delovno orodje.

Prijeti osumljenci vloma v vozilo
Včeraj, okoli 18.15 smo bili obveščeni o vlomu v vozilo v Iškem Vintgarju, kjer je oškodovanec opazil, da se je s kraja sunkovito odpeljalo osebno vozilo Renault Laguna, zelene barve, v njem pa naj bi bilo več oseb. Policisti so vozilo, v katerem so bile štiri osebe, kmalu izsledili in za nujno potreben čas vsem štirim osumljencem (drž. R Slovenije) odvzeli prostost. Policisti so po zaključenem postopku osebe izpustili, nadaljujejo pa s preiskavo. Odtujeni predmeti (nahrbtnik z vsebino) iz vloma niso bili najdeni.

Drzna tatvina:
Včeraj okoli 16. ure smo bili obveščeni o tatvini nakita iz stanovanja. Policisti so ugotovili, da je istega dne okoli 10. ure na Linhartovi cesti v Ljubljani, do stanovanja oškodovanke pristopila neznana ženska, ki je promovirala medicinske pripomočke. Oškodovanka jo je povabila v stanovanje, med predstavitvijo izdelka pa je neznana storilka izkoristila nepozornost oškodovanke in ji v tem času odtujila nakit.

Opis neznane ženske:

  • stara okoli 40-50 let, močnejše postave, visoka okoli 155-165 cm, srednje dolgih temnih las.

Občanom svetujemo, da so previdni, predvsem pa pozorni na osebe, ki pridejo na dom, se izdajajo za prodajalce raznih zdravstvenih pripomočkov in s tem pridobijo zaupanje, da lažje vstopijo v notranjost. V nekem trenutku izkoristijo nepozornost oškodovanca in ga okradejo.

Prometna nesreča kolesarja:
Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj malo pred 19. uro obveščena o padcu kolesarja na cesti Moste - Vodice v bližini poslovne cone Komenda. Po prvih zbranih obvestilih in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je šlo za samoudeležbo kolesarja, ki je v nesreči zadobil telesne poškodbe. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom, po podatkih policije pa naj bi utrpel hude telesne poškodbe. PO vseh znanih okoliščinah nesreče, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti v Mestni log, v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila, ki je trčil vanjo na prehodu za pešce. Peška je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom, utrpela naj bi lahke telesne poškodbe. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran