radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 12.07.2019

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 214 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 79 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, drzno tatvino in 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu). Prav tako so obravnavali 7 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 24 urah sta bila na območju Policijske postaje Cerknice v naselju Osredek prijeta 2 tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Gre za državljana Maroka. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša nekaj sto evrov.

Na Šmartinski cesti je bilo vlomljeno v garderobne prostore poslovnega objekta, od koder je bil odtujen nahrbtnik z oblačili in denarnico. Materialna škoda znaša okoli 250 eurov.

Na območju PU Ljubljana so policisti obravnavali 5 vlomov v vozila, iz katerih so neznanci odtujili predvsem denar in osebne predmete (oblačila, prenosnik). V enem primeru so odtujili delovno orodje.

Prijeti osumljenci vloma v vozilo
Včeraj, okoli 18.15 smo bili obveščeni o vlomu v vozilo v Iškem Vintgarju, kjer je oškodovanec opazil, da se je s kraja sunkovito odpeljalo osebno vozilo Renault Laguna, zelene barve, v njem pa naj bi bilo več oseb. Policisti so vozilo, v katerem so bile štiri osebe, kmalu izsledili in za nujno potreben čas vsem štirim osumljencem (drž. R Slovenije) odvzeli prostost. Policisti so po zaključenem postopku osebe izpustili, nadaljujejo pa s preiskavo. Odtujeni predmeti (nahrbtnik z vsebino) iz vloma niso bili najdeni.

Drzna tatvina:
Včeraj okoli 16. ure smo bili obveščeni o tatvini nakita iz stanovanja. Policisti so ugotovili, da je istega dne okoli 10. ure na Linhartovi cesti v Ljubljani, do stanovanja oškodovanke pristopila neznana ženska, ki je promovirala medicinske pripomočke. Oškodovanka jo je povabila v stanovanje, med predstavitvijo izdelka pa je neznana storilka izkoristila nepozornost oškodovanke in ji v tem času odtujila nakit.

Opis neznane ženske:

  • stara okoli 40-50 let, močnejše postave, visoka okoli 155-165 cm, srednje dolgih temnih las.

Občanom svetujemo, da so previdni, predvsem pa pozorni na osebe, ki pridejo na dom, se izdajajo za prodajalce raznih zdravstvenih pripomočkov in s tem pridobijo zaupanje, da lažje vstopijo v notranjost. V nekem trenutku izkoristijo nepozornost oškodovanca in ga okradejo.

Prometna nesreča kolesarja:
Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj malo pred 19. uro obveščena o padcu kolesarja na cesti Moste - Vodice v bližini poslovne cone Komenda. Po prvih zbranih obvestilih in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je šlo za samoudeležbo kolesarja, ki je v nesreči zadobil telesne poškodbe. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom, po podatkih policije pa naj bi utrpel hude telesne poškodbe. PO vseh znanih okoliščinah nesreče, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti v Mestni log, v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila, ki je trčil vanjo na prehodu za pešce. Peška je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom, utrpela naj bi lahke telesne poškodbe. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...