radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Kobariškem padel in se huje poškodoval japonski jadralni padalec
Včeraj, 11. julija ob 12.52 uri, so policiste obvestili, da je takoj pod vzletiščem za jadralne padalce na Stolu (Občina Kobarid) strmoglavil in se telesno poškodoval jadralni padalec iz tujine. Po nesreči so bili s strani pristojne službe aktivirani gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa za reševanja v gorah z Brnika z vojaškim helikopterjem, ki so poškodovanega 60-letnega jadralnega padalca, državljana Japonske, na kraju nesreče oskrbeli in ga z omenjenim zračnim plovilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Tam je zdravstveno osebje ugotovilo, da je bil 60-letni Japonec zaradi padca predvidoma huje telesno poškodovan (sum zloma leve stegnenice in leve nadlahtnice). O nesreči je Policija obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov v ministrstvu za infrastrukturo.

Pri sestopu z Male Mojstrovke na Bovškem padla in se poškodovala 58-letna planinka
Prav tako so policiste včeraj, 11. julija ob 15.12 uri, obvestili, da se je pri sestopu z Male Mojstrovke (Občina Bovec) poškodovala planinka. Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah z Brnika, ki so 58–letno poškodovanko na kraju zdravniško oskrbeli in jo s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je omenjena planina padla na melišču na relaciji Mala Mojstrovka – Vršič in se predvidoma lažje telesno poškodovala (udarnina v desno golen).

Iz stanovanjske hiše na Cerkljanskem ukradli sef
Včeraj, 11. julija ob 18.59 uri, so policisti PP Idrija obravnavali tatvino trezorja v eni od stanovanjskih hiš v naselju Bukovo (Občina Cerkno). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec nedavno vstopil v omenjeni stanovanjski objekt in pregledal notranje prostore. Tam je našel in nato odvzel sef, ki je bil pritrjen na steno, ter z omenjenim predmetom (v trezorju je bila gotovina) odšel neznano kam. Zaradi omenjenega kaznivega dejanje je bila oškodovancu povzročena večja materialna škoda. Policisti PP Idrija nadaljujejo s preiskavo omenjenega primera in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti PU Nova Gorica z namenom preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj tudi tokrat ponovno opozarjamo vse občane na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila…in pri tem svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal...

Nepridipravi namreč pogosto izkoristijo odsotnost stanovalcev, le to pa zaznavajo tudi tako, da opazujejo, ali so v stanovanjskih objektih prižgane luči. Odsotnost luči v poznih popoldanskih ali zgodnjih večernih urah, kaže tudi na odsotnost stanovalcev, kar nepridipravi s pridom izkoriščajo za izvršitev kaznivega dejanja. "Prilika dela tatu" in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Vse občane zato pozivamo, da več pozornosti namenijo samozaščitnemu ravnanju, saj je z nekaterimi enostavnimi ukrepi možno storiti veliko (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ).

Med osnovne zaščitne ukrepe sodijo gotovo sodijo naslednji:

  • Poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo vedno doma (naj vam prijatelj ali sosed redno prazni poštni nabiralnik, dviguje rolete; vgradite časovna stikala za samodejno prižiganje luči, odpovejte dostavo časopisov...);
  • tudi med krajšo odsotnostjo je zaželena delna osvetlitev prostorov v hišah, morebiti prižgan TV sprejemnik ali radio, da objekt ne daje videza odsotnosti stanovalcev;
  • doma parkirana vozila zaklenite ter varno shranite dokumente in ključe, tudi rezervne,
  • ustrezni hrambi vrednejših predmetov je potrebno nameniti več pozornosti. Denarnice in gotovina v kuhinjskih omarah, zlatnina v nočnih omaricah, predalnikih itd, so najpogostejša in lahka tarča storilcev;
  • ne puščajte orodja ali drugih priročnih sredstev v okolici hiše,
  • z vidnih mest umaknite vrednejše predmete...

Prav tako občane in občanke pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil v stanovanjskih soseskah večjih mest in po vaseh. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije.

V manjši prometni nesreči v Vrtojbi udeleženi dve vozili
Včeraj, 11. julija ob 15.22 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo na bencinskem servisu v Vrtojbi in v kateri sta bili udeležena 57–letni voznik osebnega in 38–letni voznik tovornega vozila, državljan Nemčije. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so policisti PP Nova Gorica v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V prometni nesreči v križišču v Novi Gorici lažje poškodovan mladoletni kolesar
Danes, 12. julija ob 7.39 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici, kjer je voznica avtomobila povozila mladoletnega kolesarja. Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila peljala po Cankarjevi ulici in v križišču z Erjavčevo ulico izsilila prednost mladoletnemu kolesarju, ki je pripeljal z njene leve strani. V prometni nesreči je bil mladoletnik predvidoma lažje poškodovan (odrgnine). Na kraju so posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Prometni policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V Bukovici iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 11. julija ob 23.10 uri, so policisti v naselju Bukovica (Občina Renče - Vogrsko) ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje pri sodniku, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V okolici Ajdovščine večji kamen zadel in poškodoval 55-letnega delavca
Včeraj, 11. julija ob 9.37 uri, so policiste obvestili o delovni nesreči v naselju Dobravlje (Občina Ajdovščina), kjer se je poškodoval 55–letni delavec ene od gospodarskih družb z območja UE Ajdovščina. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se je nesreče zgodila prejšnjega dne v popoldanskih urah med delom v izkopni jami kanalizacije (gradbena jama globoka približno dva metra), ko se mu je z brežine izkopa zakotalil večji kamen in ga zadel v desno nogo (poškodba gležnja). Zaradi bolečin je omenjeni delavec naslednjega dne poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici in je bil po nudeni oskrbi odpuščen v domačo nego. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti PP Ajdovščina tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Poleg pravosodnih organov (preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo) je bila obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran