radio tomi predvajalnik

Policisti PP Idrija so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica in vodnikom s službenim psom za iskanje prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov Miren – SUP PU Nova Gorica, v kontekstu preiskav povezanih s preprodajo prepovedanih drog in na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici v sredo, 10. julija 2019, v enem od naselij na območju Upravne enote Idrija opravili hišno preiskavo pri 36–letnem moškem. Slednjemu je bilo v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku (po drugem odstavku 157. člena navedene zakonodaje) odvzeta prostost.

Policisti in novogoriški kriminalisti so v sklopu hišne preiskave pri 36–letnemu moškemu našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge (300 g snovi – sum prepovedane droge amfetamin, 244 g zelenih posušenih rastlinskih delcev – sum prepovedane droge konoplja, smolnato snov – sum prepovedane droge hašiš in približno 2,4 kg bele snovi, za katero obstaja sum, da gre za predhodno sestavino za izdelavo prepovedanih drog). V skladu z usmeritvami tožilstva je bila opravljena analiza preliminarnega testiranja zaseženih snovi, ki je potrdila, da gre za zgoraj navedene različne vrste prepovedanih drog. Poleg tega so bili osumljencu zaseženi tudi drugi predmeti (več mobilnih telefonov), zasegli so tudi kovinski predmet – bokser (sum storitve prekrška po Zakonu o orožju). V zvezi z zasegom prepovedanih drog in ugotovljenih dejstev je Policija poleg Državnega tožilstva v Novi Gorici obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča.

droge idrija 

(Foto: Nova Gorica)

Novogoriški kriminalisti so 36-letnega osumljenca naslednjega dne oz. včeraj, 11. julija, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je bil zoper 36-letnega osumljenca odrejen pripor.

Sicer pa so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica pri 36-letnemu osumljencu že 13. marca 2019 v okviru preiskav povezanih s preprodajo prepovedanih drog mladostnikom na širšem Goriškem območju opravili hišno preiskavo. V okviru tedanje hišne preiskave pred štirimi meseci so pri osumljencu tudi našli in zasegli več različnih prepovedanih drog (konoplja, amfetamin, tabletke MDMA-ekstazi, kokain, heroin...-več o tem smo poročali v obvestilu za javnost PU Nova Gorica dne 22. 3. 2019)

V letu 2019 (podatki veljajo do 11. julija letos) je bilo na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavanih skupno 70 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, od tega je 67 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter 3 kazniva dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu (po 187. členu KZ-1). Zaznanih je bilo še 48 prekrškov po "Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami".

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran