radio tomi predvajalnik

policija nesrecaVčeraj, 14. julija ob 22. uri, se je na regionalni cesti v neposredni bližini naselja Zali Breg (Občina Brda) zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom zaradi neprilagojene hitrosti in v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo (italijanskih registrskih številk). V prometni nesreči je ena oseba na kraju podlegla telesnim poškodbam, druga oseba pa je utrpela hude telesne poškodbe.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 20-letni voznik začetnik, državljan Italije (v njegovem vozilu je bil tudi 48–letni sopotnik, tudi državljan Italije), vozil osebni avtomobil (znamke Honda) po regionalni cesti izven naselja Zali Breg iz smeri naselja Šmartno proti naselju Dobrovo po klancu navzdol. Pred vasjo Zali Breg je po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka preko neprekinjene sredinske črte prehitel pred seboj vozečo voznico osebnega avtomobila. Po prehitevanju omenjene voznice je z vozilom zapeljal na desno smerno vozišče, po katerem je vozil pred prehitevanjem, in nato pripeljal v blagi levi pregledni ovinek. Zaradi neprilagojene hitrosti je 20-letni voznik z vozilom zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje. Po oplaženju je 20-letni voznik vozil po travnati površini še približno 40 metrov, nato pa je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Zatem ga je z vozilom zaneslo v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid (višine približno 0,4 m), ki poteka ob levem smernem vozišču. Osebno vozilo se je nato odbilo v desno in se prevrnilo na streho.

20-letni italijanski voznik je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in so ga reševali po nudeni zdravniški oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, medtem ko je omenjeni 48-letni sopotnik v avtomobilu zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Glede hude prometne nesreče je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici), obveščeni so bili tudi italijanski varnostni organi. S strani preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila odrejena sodna obdukcija, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policistom in reševalcem nujne medicinske pomoči so na kraju pomoč nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin tragične prometne nesreče in bodo po njenem zaključku 20-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V letošnjem letu je na cestah na Severnem Primorskem za posledicami prometnih nesreč umrlo 11 oseb.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi

Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran