radio tomi predvajalnik

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so v kontekstu preiskav povezanih s preprodajo prepovedanih drog in na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča iz Nove Gorice včeraj, 17. julija 2019, na območju Branika (Mestna občina Nova Gorica) opravili hišno in osebno preiskavo pri 37–letnem moškem. Novogoriški kriminalisti so v sklopu hišne preiskave pri 37–letnemu moškemu našli in zasegli različne predmete (starejšo puško znamke Brescia, več nabojev, gotovino in komunikacijsko napravo – mobilni telefon). Poleg navedenega so v okviru hišne preiskave zasegli tudi zelene posušene rastlinske delce (sum prepovedane droge - konoplja) in jih poslali v nadaljnjo analizo.

 branik zaseg droge 1

branik zaseg droge 2

(Foto: PU Nova Gorica)

Policija je poleg Državnega tožilstva v Novi Gorici obveščala tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v novi Gorici. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in bodo 37-letnega osumljenca po zaključku preiskave ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj "Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog" (po 186. členu KZ-1) in prekrškov po "Zakonu o orožju".

Policija je sicer omenjenega osumljenca v preteklem obdobju že obravnavala zaradi različnih kaznivih dejanj tako z področja prepovedanih drog, premoženjskih kaznivih dejanj kakor tudi kaznivih dejanj s področja nasilja.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 1.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran