radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 173 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 11 tatvin, poskus vloma in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v primeru nasilja v družini, kjer policisti še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil, pri čemer sta dva voznika vozila pod vplivom alkohola.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na javnem kraju, kjer so pridržali eno osebo in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 4 tujce (drž. Iraka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v kraju Dolga vas.

Vlomi:
Na območju Vrhnike je neznani storilec vlomil v hišo, od koder pa ni ničesar odtujil. Nastalo je za okoli 50 evrov materialne škode.

Prav tako so Ljubljanski policisti obravnavali 5 vlomov v vozila. Iz njih so odtujili predvsem osebne predmete, gotovino in električno orodje. V enem primeru iz vozila niso odtujili ničesar.

Vrednejših predmetov ne puščajte v vozilih na vidnem mestu, vozila naj bodo parkirana na urejenih, osvetljenih parkiriščih.

Drzni tatvini
Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini v Pijavi Gorici. Neznani storilec je na domu zamotil oškodovanca s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drugi trije storilci so med tem iz hiše odtujili nakit in lastnika oškodovali za okoli 1000 evrov. S kraja so se storilci odpeljali z vozilom sive barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis enega izmed storilcev:

  • moški star okoli 40 let, suhe postave, visok okoli 175 cm, oblečen v črna dolga oblačila.

Na območju Vrhnike je neznani storilec na domu zamotil oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih del, drugi storilec je med tem iz hiše odtujili gotovino in lastnika oškodovali za okoli 1300 evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z vozilom bele barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis enega izmed storilcev:

  • moški, visok, suhe postave, oblečen v črno majico.

Na Policijski upravi Ljubljana opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Prijeta osumljenka tatvin v trgovinah
Ljubljanski policisti so izsledili in prijeli osumljenko tatvin, ki jih je izvršila na območju Bežigrada, 10. 7. 2019. Kot smo poročali v kroniki dogodkov (11. 7. 2019), je 38-letna osumljenka, drž. R. Slovenije, zato da bi s kraja lahko zbežala, ko je bila zalotena pri tatvini, uporabila silo in v enem primeru ugriznila varnostnika, v drugem pa prodajalki, pri čemer so bili vsi lažje poškodovani. Slednja je bila včeraj zaradi izdanega sklepa o priporu s strani sodišča v Ljubljani (zaradi preteklih izvršenih premoženjskih kaznivih dejanj) privedena v Zavod za prestajanje kazni zapora na Igu.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 17. ure so se na primorski avtocesti v bližini Vrhnike zgodila prometna nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Do nesreče je prišlo, ker voznik osebnega vozila pri vožnji v smeri Ljubljane ni vozil na zadostni razdalji od osebnega vozila pred njim in je trčil vanj, ko je to zmanjšalo hitrost zaradi gostote prometa. Na istem mestu je nato zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji prišlo še do dveh nesreč, v katerih sta bili udeleženi še dve osebni vozili. V vseh nesrečah je nastala zgolj materialna škoda. Policisti so trem voznikom izdali plačilne naloge. Promet v smeri Ljubljane je bil oviran do 19.30, ko so bile posledice nesreč odpravljene.

Vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola:
Policisti so danes v nočnem času na območju Domžal ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je bil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Vozniku so policisti zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

V Šiški so kontrolirali voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo je bilo neregistrirano, voznik pa je bil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Vozniku so policisti zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran