radio tomi predvajalnik

V zadnjih desetih dneh je bilo v večih gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic unovčenih 24 ponarejenih bankovcev za 20 Eur. Gre za »filmski denar«, denar, ki je natisnjen na navaden papir in je zelo podoben pravemu. Razlika je dobro vidna v napisu na bankovcu, kjer je napisano, da ne gre za pravi denar ampak za reklamni denar. Te bankovce, ki se lahko kupijo preko spleta, so storilci na raznih prireditvah (gasilske veselice, pivo in cvetje....) in ostalih gostinskih lokalih uporabljali kot prave.

Policisti in varnostniki so na prireditvi Pivo in Cvetje v Laškem prijeli 17 letnika, ki je želel plačati z omenjenim nepravim denarjem. Pri njemu so policisti našli še dva. V Slovenskih Konjicah so policisti prijeli še tri fante stare 17 in 18 let, ki pa so na gasilskih veselicah in v razih lokalih vnovčili še 23 primerkov nepravega denarja.

filmski denar 1

filmski denar 2

Zoper vse štiri storilce bodo policisti zaradi storitve KD goljufije podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Gostince in organizatorje javnih prireditev opozarjamo, da so pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za 20 Eur in 50 Eur. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete in jim kupci za kupnino med pravimi bankovci »podtaknejo« tudi ta nepravi denar.

Božidar Pezdevšek
vodja centra
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran