radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 292 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljen prehoda državne meje z Republiko Hrvaško.

NAJDENO UKRADENO VOZILO...
Včeraj smo vas obvestili, da je neznani storilec v sredo, 17. 7. 2019, med 7.30 in 8.30, v Frankovcih odtujil osebni avtomobil, znamke Renault Clio, reg. št. MB 60-26Z, svetlo rdeče barve, letnik 1999.

Vozilo so včeraj našli nepoškodovano in zapuščeno v Ljubljani, za Bežigradom. Vrnili so ga oškodovancu.

...IN ŠE ENO
Policisti PP Maribor I so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v reki Dravi, pri studenški brvi v Mariboru, potopljen osebni avtomobil znamke Mazda 323, reg. štev. MB 23-71M, ki je bil 19. 4. 2017, ob 00.20 ukraden na Smetanovi ulici v Mariboru. Za pomoč so zaprosili mariborske gasilce, ki so vozilo na tem mestu v reki Dravi dejansko našli in ga izvlekli iz vode.

vozilo v vodi

(Foto: PP Maribor I.)

ODTUJIL KABEL
Neznani storilec je v sredo, 17. 7. 2019, med 23.00 in 23.30, pristopil do ograjenega skladišča podjetja v Kidričevem. Na zahodni strani je odstranil panelno ograjo in na ta način vstopil na dvorišče, od tam pa odtujil osem kolutov komunikacijskega požarnega kabla, oranžno modre barve, proizvajalca LAPP ÖLFLEX.

Materialna škoda znaša okoli 12.000 evrov.

OBOROŽEN ROP
Včeraj, okoli 18.45 je v eno od prodajaln na Betnavski cesti v Mariboru prišel 44-letni Mariborčan. Kot kupec je pristopil do blagajne, na blagajniški pult položil pločevinko pijače, nato pa blagajničarki nenadoma izročil vrečko ter zahteval, da jo napolni z denarjem. Ker blagajničarka tega ni takoj storila, je z roko segel za pas, izvlekel pištolo, jo pokazal prodajalki ter ji zagrozil. Med tem je pristopila druga prodajalka, obe z blagajničarko sta pričeli vpiti, to pa je roparja očitno tako zmedlo, da je pospravil pištolo, s pulta vzel položeno pločevinko pijače in zbežal iz prodajalne. Med kaznivim dejanjem ni bil nihče poškodovan.

Policisti so se nemudoma odzvali na obvestilo o oboroženem ropu. Takoj so zablokirali območje v okolici prodajalne in že po nekaj minutah prijeli osumljenca, mu odvzeli orožje ter ga pridržali. Seveda ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, trenutno pa še preverjajo, ali je isti osumljenec morebiti izvršil še katero od podobnih dejanj, izvršenih v preteklosti na tem območju.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran