radio tomi predvajalnik

policija splosniNeznanka iz hiše oškodovancem ukradla gotovino
Danes, 19. julija ob 10.25 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš prišla neznana ženska in iz hiše odvzela 180 evrov gotovine (v kritičnem času so bili oškodovanci v gornjem nadstropju objekta) in odšla neznano kam. Kljub iskanju neznanka ni bila izsledena. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Tatvina kolesa v Rožni Dolini pri Novi Gorici
Včeraj, 18. julija zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino kolesa v Rožni Dolini (Vipavska cesta) pri Novi Gorici. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec prejšnjega dne oz. v sredo, 17. julija dopoldne, pristopil do odklenjenega ženskega kolesa, znamke Olimpia, črne barve, in se z njim odpeljal neznano kam. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v višini približno 150 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z namenom preprečevanja tovrstnih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja, saj je v Sloveniji ukradenih oziroma prijavljeno pogrešanih letno približno 3.000 koles. Tatovi tudi niso izbirčni; kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Prav tako svetujemo, da si zapišete podatke o kolesu (v pomoč vam je lahko naslednji obrazec: https://www.policija.si/images/stories/Preventiva/Kriminal/IMG/OpisKolesa_Obrazec.jpg ), po možnosti ga fotografirajte. Oškodovanci ob prijavi tatvine namreč običajno vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar Policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku (več preventivnih nasvetov Policije na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/434-tatvine-koles ).

Na Tolminskem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Policisti PP Tolmin so včeraj, 18. julija v večernih urah, med kontrolo cestnega prometa v naselju Most na Soči ustavili 48–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila izrečena prepoved vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (24 ur) in izdan plačilni nalog (prepoved vožnje v prometu pod vplivom alkohola, kršitev določil 105. člena ZPrCP).

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Goriškem zaradi preglasne glasbe
Včeraj, 18. julija ob 21.14 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju stanovanjskega bloka v Novi Gorici zaradi preglasne glasbe. Novogoriški policisti so zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru (povzročanje hrupa, določilo drugega odstavka 8. člena ZJRM-1) kršiteljici izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije v križišču na Ajdovskem zaradi neupoštevanja pravil prednosti
Policisti so včeraj, 18. julija ob 16.17 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v križišču v Ajdovščini (Goriška cesta) in v kateri sta bila udeležena 44-letni motorist in 39-letni voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neupoštevanja desnega pravila prednosti s strani 44-letnega motorista. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška (prednost na križišču, kršitev določil 58. člena ZPrCP) je bil 44-letnemu motoristu izdan plačilni nalog.

V Volčji Dragi trčili dve osebni vozili zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 18. julija ob 16.02 uri, so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Volčja Draga z udeležbo dveh osebnih vozil. Pri ogledu kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 76–letna voznica avtomobila peljala iz Vogrskega proti Šempetru pri Gorici in zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji s sprednjim delom vozila trčila v zadnji del osebnega avtomobila, s katerim se je peljala 69–letna voznica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška (razdalja med vozili, kršitev določil 44. člena ZPrCP) je bil 76-letni voznici izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran