radio tomi predvajalnik

policija splosniPopoldan so policisti na mejnem prehodu Dragonja, na izstopu iz države, odkrili ukradeno vozilo. Osebni avto znamke Audi, tip Q7, nemških registrskih številk, je vozil 31-letni državljan Srbije. Pri preverjanju osebe in vozila v evidencah je ugotovljeno, da je za vozilom razpisan ukrep 'zaseg vozila', razpisnica Italija. Vozilo je trenutno v lasti leasing hiše iz Nemčije. Policisti vsa dejstva še preverjajo.

Popoldan je prišla v vas Gornje Vreme mlajša ženska, stara okoli 30-let. Starejšo domačinko je spraševala, če se prodaja kakšna starejša stanovanjska hiša. Med pogovorom je prosila, če lahko gre na WC, kar ji je domačinka dovolila in jo samo pustila v stanovanjski hiši. Neznanka je to izkoristila, pregledala torbico, obešeno na hodniku, in iz denarnice ukradla gotovino. Zatem se je s kraja odpeljala z večjim sivim osebnim avtomobilom.

Žrtve drznih tatvin na domovih so pogosto starejše osebe na osamljenih krajih, tatvine pa se največkrat zgodijo dopoldne. Lastniki naj zaklepajo vrata hiš in stanovanj, tudi ko so doma. V odsotnosti pa naj zaprejo okna in pospravijo vredne stvari. Svetujemo tudi, naj lastniki v svoji odsotnosti doma pustijo prižgano luč, s sosedi pa naj se dogovorijo, da bodo pozorni tudi na njihov dom. Doma naj ne hranijo večjih vsot denarja in naj neznancev ne spuščajo v hišo. Vse prosimo, da so pozorni na sumljiva vozila in osebe v okolici svojega doma, v primeru, da se takšne osebe pojavijo, pa o tem čim prej obvestijo policijo na 113.

V Ankaranu je nekdo vlomil v prikolico in iz nje ukradel torbico z dokumentni in 300 evri gotovine.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 18. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 19. 7. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 7 oseb, PP Kozina 5 oseb in PP Piran 2 osebi. Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito, zato bodo vračani hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih.

Policisti PP Kozina obravnavajo državljana Pakistana, z urejenim statusom v Španiji, zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ. Ob 15.55 so namreč policisti pri Divači ustavili osebni avto Opel zafira, ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 30-letni Pakistanec, z urejenimi dokumenti Španije. V vozilu je bilo še pet oseb (štirje državljani Sirije in 1 državljan Jemna). Vozniku sledi kazenska ovadba, ostali bodo vrnjeni na Hrvaško.

Osebe po državljanstvih:

  • Afganistan 6x
  • Sirija 4x
  • Kosovo 2x
  • Pakistan 1x
  • Jemen 1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran