radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 389 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 82 dogodkov, s področja javnega reda in miru 126 dogodkov in s področja prometne varnosti 119 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 20 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v katerih je udeleženec utrpel hude telesne poškodbe. Policisti so zasegli 4 vozila voznikom, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 56 krat na javnem kraju, 1 oseba je bila pridržana in 10 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 48 urah so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje prijeli 4 tujce, ki so nezakonito prestopil državno mejo. Gre za državljane Bangladeša. Prijeti so bili v naselju Krka (območje Grosuplja). Vsi so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena umetniška slika, denarnica z vsebino in ključi. Materialna škoda znaša okoli 7000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje in iz njega odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

V Vrhniki je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja, od koder je bilo odtujenih več mobilnih telefonov. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Drzna tatvina:
V petek, 19. 7. 2019, okoli 8.40 smo bili obveščeni o drzni tatvini v Tivoliju v Ljubljani, kjer je za zdaj še neznani storilec prikolesaril do oškodovanke, ki je prav tako vozila kolo in ji iz košare na prtljažnem delu kolesa odtujil nahrbtnik v katerem je imela telefon, dokumente in gotovino. Storilec je star med 18 - 20 let, s temnimi kratkimi lasmi, oblečen je bil v majico s pikami in temne hlače.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami:
V petek, okoli 10.50, smo bili obveščeni o prometni nesreči v bližini naselja Šalka vas, v kateri je bil udeležen kolesar in voznica osebnega vozila. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvesti ugotovili, da je voznica osebnega vozila v križišču izsilila prednost kolesarju, ki je zato trčil v bok vozila in padel po vozišču. Pri padcu je utrpel hude telesne poškodbe. Voznica osebnega vozila je bila preizkušena z alkotestom, ki je bil negativen, policisti pa v zvezi prometne nesreče še zbirajo obvestila.

Prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami:
V petek, okoli 18.ure, smo bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani, v kateri je bil udeležen kolesar in voznica mopeda. Udeleženca sta se vozila po kolesarski stezi ob Celovški cesti pri tem pa voznik mopeda ni prilagodil vožnje stanju in razmeram na cesti in zato trčil v zadnji del kolesa. Oba sta padla po vozišču in pri tem oba zadobila lahke telesne poškodbe. Preizkušena sta bila z alkotestom, ki pa je bil negativen, vozniku mopeda so policisti izdali plačilni nalog.

V petek, 19. 7. 2019 nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Korenovi cesti v Podgorju, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so pri ogledu kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 65 - letni voznik osebnega vozila v križišču odvzel prednost 45 - letnemu vozniku osebnega vozila, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V petek okoli 11.20 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na vzhodni ljubljanski obveznici v bližini Bizovika. 65- letni voznik osebnega vozila je vozil po desnem pasu avtoceste in nato želel zaviti levo na prehitevalni pas, pri tem pa se ni prepričal ali lahko premik z vozilom varno izvede in zato trčil v osebno vozilo 30 - letnika. Oba voznika in ena sopotnica v vozilu so zadobili lahke telesne poškodbe. Voznika sta bila preizkušena z alkotestom, ki pa je bil negativen. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, 20. 7. 2019 okoli 17.40 je na Podutiški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo in motorno kolo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je policist, ki je vozil policijsko vozilo ustavil, ker je vozilo pred njim zavijalo levo. Voznica motornega kolesa, ki je vozila za njim, pa se zaradi neprilagojene hitrosti ni uspela pravočasno ustaviti in je zato trčila v zadnji del policijskega vozila. V nesreči je voznica motornega kolesa zadobila telesne poškodbe, ki pa po do sedaj zbranih obvestilih niso hujše. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran