radio tomi predvajalnik

policija splosniNa brežini pri reki Soči v okolici Bovca padel in se lažje poškodoval otrok
Včeraj, 20. julija ob 15.07 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je na brežini pri reki Soči na Bovškem padel in se poškodoval otrok. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestili ugotovili, da je otrok s starši hodil po t.i. Soški poti iz smeri Trente proti Bovcu - po levem bregu reke Soče. V predelu poti lokalno imenovanem »Breka« (blizu vasi Kal-Koritnica), je otrok tik pred mostom čez reko Sočo kljub temu, da je na robu poti ograja, stopil na rob poti, kjer je bilo do ograje še nekaj prostora in mu posledično spodrsnilo. Otrok je nato padel približno 10 m po brežini navzdol in se pri tem udaril v predel glave. Starši in naključni tujec, ki jim je kmalu zatem na kraju nudil pomoč, so poškodovanega otroka nemudoma odpeljali v gasilski dom na letališču Bovec, kjer so mu tamkajšnji gasilci nudili prvo pomoč. Na kraj je prišla tudi reševalna ekipa iz ZD Tolmin in otroka oskrbeli, zdravnik na kraju je ocenil, da gre za predvidoma lahko telesno poškodbo. Kasneje so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti so tujo krivdo izključili. Aktiviran je bil tudi vojaški helikopter z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, ki pa so ga kasneje preklicali.

V prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Kobariškem udeležena kolesar in tuj voznik avtomobila
Danes, 21. julija ob 11.19 uri, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti v naselju Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) in v kateri sta bila udeležena 27–letni kolesar in 38-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Nemčije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, na osebnem vozilu je nastala manjša poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po določilu 111. člena ZPrCP), so bovški policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku.

V prometni nesreči III. kategorije na Bovškem huje poškodovana 40-letna peška
Včeraj, 20. julija popoldne, so policisti v Bovcu obravnavali prometno nesrečo III. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil peško, ki je pri tem utrpela hudo telesno poškodbo. Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila ob 13.55 uri vozil osebno vozilo po ulici Mala vas proti središču Bovca. Ko je z vozilom pripeljal do bližine enega od tamkajšnjih gostinskih lokalov je z avtomobilom vozil preblizu desnemu robu vozišča (kršitev 3. odstavka 37. člena ZPrCP). V tistem trenutku sta iz nasprotne smeri (iz smeri centra Bovca pravilno ob desnem robu vozišča) peš hodila dva pešca. Voznik avtomobila je s prednjim delom svojega vozila trčil v 40-letno peško, medtem ko se je drugi pešec (njen partner) z odskokom v desno proti sredini vozišča pravočasno izognil trčenju. Omenjena peša je po trčenju z avtomobilom padla po vozišču in pri tem utrpela hude telesne poškodbe (poškodba glave in odprt zlom noge). V nadaljevanju postopka so policisti povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal 1,08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bilo odvzeto tudi vozniško dovoljenje (po določilu Zakona o kazenskem postopku. Glede hude prometne nesreče je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Na kraju prometne nesreče bo posredovali tudi bovški gasilci, ki so poškodovanki na kraju nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin, ki so 40-letnico zatem z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Bovški policisti bodo 27-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

Na Kobariškem iz prometa izločili dva voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Včeraj, 20. julija v zgodnjih večernih urah, so policisti PP Bovec blizu Kobarida ustavili 64–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (pridržanje ni bilo odrejeno), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče).

Prav tako so policisti včeraj, 20. julija ob 00.56 uri, na območju naselja Robič (Občina Kobarid) ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije in tudi njemu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Italijanskemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Zoper italijanskega voznika je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

V prometni nesreči v Bovcu lažje poškodovan voznik kolesa s pomožnim motorjem
Le nekaj minut zatem so policiste včeraj, 20. julija 14.01 uri, obvestili še o drugi prometni nesreči II. kategorije v Bovcu, kjer je padel in se predvidoma lažje poškodoval voznik motornega kolesa. Po sedaj zbranih podatkih se je prometna nesreča zgodila zaradi vožnje voznika kolesa s pomožnim motorjem preblizu desnemu robu vozišča. Pri padcu je bil slednji poškodovan v predelu glave. Policisti so mu v nadaljevanju odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Ker se slednji ni strinjal z rezultatom odrejenega preizkusa alkoholiziranosti, je bil zoper njega odrejen strokovni pregled, ki so ga opravili v zdravstveni ustanovi. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so mu nudili prvo pomoč, nato pa so ga prevzeli in na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Kršitelja čaka še srečanje pri sodniku, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran