radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah – v enem primeru gre za padec kolesarja in lažje poškodbe pri njem;
  • po 3 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.
  • Policisti gorske policijske enote so obravnavali dve nesreči v gorah in en padec kolesarke na Krvavcu. O teh dogodkih smo vas včeraj že obveščali.
  • V Radovljici je včeraj zagorelo na manjšem zabojniku za smeti. Okoliščine kažejo, da zaradi cigaretnega ogorka.
  • V Železnikih so policisti včeraj obravnavali smrt osebe na javnem kraju brez znakov kaznivega dejanja.
  • V petek zvečer so gorenjski policisti v poostrenem nazoru preverjali treznost voznikov. Z elektronskim alkotestom so preizkusili 262 voznikov, 10 jih je bilo pod vplivom alkohola.

policija splosniPrijeta osumljenca
Kranjski kriminalisti so zaradi premoženjskih kaznivih dejanj prejšnji teden prijeli in pridržali dva Kranjčana, ki sta utemeljeno osumljena sedmih vlomov v stanovanjske hiše in v en avtomat. Vlome sta izvrševala od maja do julija letos, vlamljala sta na Drulovki, Bregu, Orehku in v Dupljah. Večino vlomov sta izvršila v dopoldanskem času. Delovala sta v sostorilstvu, prilaščala pa sta si denar in zlatnino. Kriminalisti so ju prijeli po zadnjem vlomu v stanovanjsko hišo na Drulovki prejšnjo sredo zvečer. V preiskavi so zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplja in vlomilsko orodje, preverjajo pa še njuno povezavo z drugimi premoženjskimi kaznivimi dejanji. Za dejanja bosta kazensko ovadena.

Utrujenost
Minuli vikend so gorenjski prometni policisti obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se zgodili zaradi utrujenosti voznikov. Pri Voklem je v smeri Ljubljane slovenska voznica pri vožnji v isti smeri trčila v vozilo tujca, pred viaduktom Bistrica pri Naklem med Podtaborom in Strahinjem pa je voznik z voznega pasu zapeljal na odbojno ograjo in se prevrnil pod avtocesto. V prvi nesreči se je lažje poškodovala povzročiteljica nesreče, v drugi nesreči pa so bili lažje poškodovani povzročitelj in trije potniki. Varnostni pas je pri teh nesrečah odigral svojo vlogo.

Utrujenost za volanom je nevaren vozniški pojav. Pojavi se me daljšo vožnjo, vožnjo po avtocesti, brez sopotnika, pri uživanju alkohola in drog, vožnjo po obroku hrane, v zastojih, vročini. Telo postane veliko bolj utrujeno, izčrpano, pozornost pade, pojavijo se težave z vidom, koncentracijo, zehanjem, mencanjem oči, zbranostjo. Težko vozite naravnost, z mislimi ste druge in podobno.

Kofein, odpiranje oken, pogovor s sopotniki ali poslušanje glasnega avtoradia imajo samo kratkotrajen učinek na budnost voznika. Zato z njimi ne premagujte spanca. Utrujenost lahko premagate samo, če se ustavite in zadremate. https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2318490968368378

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran