radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v soboto, 20. julija nekaj minut po polnoči, med nadzorom v okolici Solkana (v neposredni bližini slovensko-italijanske državne meje) opazili tuje osebno vozilo (znamke Audi A4), srbskih registrskih številk, pred katerim se je nahajalo več oseb. Ko so tujci opazili policiste, so nemudoma stekli po strmem travnatem pobočju v smeri Republike Italije.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države je bila 40–letnemu moškemu, državljanu Srbije, v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in nato pridržan v policijskih prostorih, kjer so bila izvedena posamezna preiskovalna dejanja. Policisti PU Nova Gorica so nedolgo zatem na strmem pobočju (v neposredni bližini izvajanja postopka in državne meje z Republiko Italijo) odkrili tri tuje državljane, državljane Bangladeša (stari 21, 31 in 32 let). Policisti PPIU Nova Gorica so v nadaljevanju postopka ugotovili, da tujci nimajo ustreznih dokumentov za vstop in prebivanje v Republiki Sloveniji in so ilegalno prestopili državno mejo z Republiko Hrvaško. Takoj ob prijetju so vsi trije navedeni državljani Bangladeša zaprosili za mednarodno zaščito (azil). Četrti pobegli ilegalni prebežnik v omenjeni skupini ni bil najden.

Policija je o primeru obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Kasneje so bili ilegalni prebežniki nameščeni v Azilni dom Ljubljana.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 40-letnega srbskega državljana včeraj, 21. julija v dopoldanskih urah, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po 3. odstavku 308. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper 40-letnega osumljenca po zaslišanju odredil pripor v solkanskih zaporih.

Za omenjeno kaznivo dejanje je predvidena kazen do petih let in denarna kazen.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran