radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje Piran so s kazensko ovadbo zaključili preiskavo serije kaznivih dejanj. Za osumljenega 38-letnika iz Trbovelj so podali kazensko ovadbo za kar 19 premoženjskih kaznivih dejanj, ki jih je izvršil od 30. 6. 2019 do 10. 7. 2019. Osumljen je storitve velikih tatvin na posebno predrzen način (po čl. 205/I-3 člena KZ-1), kaznivih dejanj velike tatvine (po čl. 205/-1 KZ-1) in tatvine (po 1. odstavku 204 člena KZ-1) ter več kaznivih dejanj goljufij (po čl. 211/5 KZ-1). Kazniva dejanja tatvin so bila izvršena na območju Lucije, Fiese in Pacuga, v občini Piran. Med preiskavo so ga prepoznali tako oškodovanci kot tudi priče.

Nekaj primerov:
V Luciji je iz stanovanja ukradel dve denarnici z denarjem in dokumenti, zatem je v Luciji ukradel še nezaklenjeno moško gorsko kolo. Kasneje je z ukradenimi karticami poskušal opraviti dvige na štirih bankomatih, vendar mu to ni uspelo. V nadaljevanju je z ukradeno bančno kartico opravil več nakupov na območju Portoroža, Lucije in Kopra v različnih trgovinah, gostilnah in trafikah, v skupnem znesku 809,23 evrov. Kolo je bilo kasneje najdeno zapuščeno in nepoškodovano. Vrnjeno je bilo lastniku.

Iz hotela v Fiesi je zaposleni ukradel žensko torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti, gotovino, bančno kartico, mobilni telefon Apple Iphone 7 in druge osebne predmete. Denar je vzel, ostalo pa odvrgel. Tudi tokrat je poskušal dvigniti denar, vendar mu ni uspelo.

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve različnih kaznivih dejanj so mu policisti 7. julija odvzeli prostost. Osumljeni je dejanja priznal in tudi povedal policistom, kam je odvrgel nekatere predmete. Po končanih postopkih je bil izpuščen.

Kljub temu je čez dva dni ponovno izvršil štiri kazniva dejanja velike tatvine na posebno predrzen način. Vlomil je v počitniški dom v Fiesi, in sicer v sobo, v kateri sta spali oškodovanki. Hrup ju je prebudil, zato je 38-letni pobegnil. Zatem je iz ene sobe ukradel nekaj denarja in kartice (ki jih je kasneje vrnil). Isti dan je v Pacugu iz športne dvorane ukradel ženski 20 evrov, nato pa vstopil v počitniško hiško, kljub prisotnosti oškodovanca, in si obuval športne copate, ko ga je lastnik obutve zalotil. Osumljeni se je izgovoril in vrnil športne copate, nato pa vrnil še bankovec za 20 evrov, za katerega je povedal, da ga je ukradel v dvorani.

Zvečer so mu na podlagi zbranih informacij policisti ponovno odvzeli prostost. Preko obstoječih evidenc policije je bilo ugotovljeno, da je Trboveljčan povratnik kaznivih dejanj za premoženjska kazniva dejanja in so zoper njega po Sloveniji podali več kazenskih ovadb.

Po končanih policijskih postopkih je bilo o zadevi seznanjeno ODT Koper, ki je podalo usmeritev, da se kazensko ovadbo poda po redni poti. Osumljenec je bil izpuščen na prostost.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran