radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 30. julija dopoldne, je bila Policija na območju PU Nova Gorica obveščena o ukradenem gradbenem kompresorju, ki se je nahajal na počivališču ob hitri cesti v Šempasu. Na parkirnem prostoru omenjenega počivališča na odseku hitre ceste H4 Vrtojba – Selo so nato policisti izsledili tovorno vozilo (avtovleko) znamke Iveco, romunskih registrskih številk, na katerem je bil naložen v tujini ukraden kompresor znamke Irmer – Elze; v omenjenem vozilu so bili tudi trije državljani Romunije, stari 35, 29 in 28 let.

V nadaljevanju postopka so policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica še ugotovili, da so omenjeni trije državljani v Republiki Italiji v sostorilstvu izvršili kaznivo dejanje Velike tatvine omenjenega delovnega stroja, vrednega 11.500 evrov. Prav tako je bilo z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovljeno, da so navedeni osumljenci v enem od naselij v okolici mesta Bologna (Republika Italija) vlomili na tamkajšnjo ograjeno gradbišče in si protipravno prilastili gradbeni kompresor. Omenjeni stroj so nato naložili na njihovo tovorno vozilo – avtovleko in se odpeljali proti Sloveniji in se nato ustavili na počivališču hitre ceste H4 v Šempasu. Tam so policisti z območja PU Nova Gorica tovorno vozilo z ukradenim predmetom ter osumljence izsledili na počivališču hitre ceste v Šempasu.

Romunskim državljanom je bila na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in v nadaljevanju z njimi opravljeno policijsko zaslišanje. Po končanem zaslišanju je bilo pridržanje zoper tuje državljane zaključeno. Glede obravnavanega primera je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Po zaključenem postopku je bil v sosednji Italiji ukraden predmet (gradbeni kompresor) vrnjen lastnikom. Slovenski policisti so v zvezi z omenjeno zadevo sodelovali tudi z italijanskimi varnostnimi organi.

Policisti PP Nova Gorica bodo zoper zgoraj navedene romunske državljane (osumljence) podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine (po prvem odstavku 205. člena KZ-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran