radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 4 obvestila o prometnih nesrečah;
  • 9 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijava sumov kaznivih dejanj tatvina in izsiljevanje.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tri vozila.
  • V Tržiču je bil obravnavan manjši požar v zasebnem prostoru brez materialne škode.
  • Na Bledu so policisti obravnavali padec otroka z električnim skirojem med umikanjem pešcu.
  • Na Ulici Staneta Žagarja v Radovljici je bil izpod balkona odtujen neregistriran moped Tomos bele barve.

policija splosniIzsiljevanje
Policisti in kriminalisti so včeraj v okolici Kranja obravnavali prijavo izsiljevanja z orožjem, ki ga je osumljenec izvršil v enem od gostinskih obratov. Vstopil je v prostor, gostincu pokazal orožje, zahteval, naj ga ob vrnitvi nazaj čaka denar, in potem odšel. V hitri intervenciji so ga policisti in kriminalisti izsledili ter v skladu s predpisi o kazenskem postopku pridržali za nujno potreben čas zbiranja obvestil. Našli so tudi orožje in ugotovili, da gre za imitacijo pištole. Zbrana obvestila kažejo na to, da dolg, ki ga je zahteval od izsiljevane osebe, ne obstaja. Za kaznivo dejanje bo kazensko ovaden. Za dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Promet
Minuli dan sta se na gorenjski cestah zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Kropi je traktorist zaradi trčenja v robnik padel z vozila, v Tržiču pa je kolesar zaradi izsiljevanja prednosti povzročil padec dveh drugih kolesarjev.

Nadzor
Blejske policiste so včeraj zaposleni na Blejskem gradu seznanili, da se je k njim zatekel 6-letni otrok, ki se je izgubil v množici. Od staršev je odtaval na promenadi. Med postopkom so se policisti na gradu srečali s starši, ki so otroka že iskali, in jim ga predali. V množici imejte mlajše otroke zraven sebe in ves čas v vidnem polju, ker se lahko zgodi, da v trenutku odtavajo stran, saj imajo običajno kar precej »raziskovalne žilice«. Zgodi se lahko vsakomur, zelo pa lahko pomaga že, če je otrok oblečen izstopajoče in ima npr. v žepu izpisano kontaktno telefonsko številko staršev.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran