radio tomi predvajalnik

policija splosniSežanski policisti so zasegli osebni avto 48-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20.30 so piranski policisti obravnavali prometno nesrečo s poškodbami. 69-letna voznica osebnega avtomobila je peljala v smeri Sečovelj, ko je pri križišču zavila levo, je zaprla pot 21-letnemu vozniku mopeda Piaggio Zip 25. Voznik mopeda in njegova 19-letna sopotnica sta padla in se lažje poškodovala. Povzročiteljici sledi plačilni nalog.

Ob 21. uri smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Pradah poškodoval drugo vozilo in odpeljal. Policisti so izsledili 40-letnega voznika, ko je povzročil še eno prometno nesrečo, v kateri pa je bil udeležen sam. V postopku je bil agresiven, preizkus z alkotestom pa je odklonil. S kršitvami ni prenehal, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Zaradi kršitve določil 7/II in 22/I ZJRM-1 mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitve določil ZPrCP pa mu sledi enotni obdolžilni predlog na Okrožno sodišče Koper, oddelek za prekrške.

Ob 1.20 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri mejni kontroli so ugotovili, da 26-letni Ljubljančan nima veljavnega vozniškega dovoljenja (poteklo 21. 10. 2018). Zasegli so mu vozilo, pri tem pa v prtljažniku vozila odkrili plinsko pištolo in tudi to zasegli. Izvedli so hitri postopek z odločbo, sledi še obdolžilni predlog.

Na Tribanski cesti v Kopru je ponoči nekdo ukradel zaklenjeno kolo z motorjem znamke Piaggio, tip NRG 50, reg. št. KP LJ-98, skupaj s čelado krem barve, vredno približno 1000 evrov.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od srede, 31. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 1. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 38 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Koper so obravnavali 19 oseb, PP Ilirska Bistrica 17 in PP Piran 2 osebi. Šest oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vračani na Hrvaško po zaključenih postopkih.

Popoldan so policisti v dolini Dragonje prijeli prijeli 11 državljanov Turčije in državljana Ukrajine, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Turki bodo po končanih postopkih vrnjeni na Hrvaško, policisti PP Kopra pa obravnavajo državljana Ukrajine zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Osebe po državljanstvih:

  • Turčija: 16x
  • Afganistan: 14x
  • Alžirija: 4x
  • Irak 1x
  • Sirija 1x
  • BiH 1x
  • Ukrajina 1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran