radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj sprejeli 385 klicev. v 77. primerih je šlo za interventne dogodke.

Včerajšnje dogajanje je v največji meri zaznamovalo iztirjenje vlaka s 130 potniki v Rimskih Toplicah.
O iztirjenju mednarodnega potniškega vlaka s petimi potniškimi in enim službenim vagonom, ki je vozil na relaciji Ljubljana – Budimpešta, smo bili obveščeni včeraj nekaj po 10. uri. Ko je vlak pripeljal na uvoz Železniške postaje Rimske Toplice je po odobritvi vožnje zapeljal na tretji tir, kjer sta se iztirila prvi in drugi vagon. Vzrok iztirjenja še ni potrjen. Po do sedaj zbranih podatkih je tuja krivda izključena. Od 130. potnikov, večinoma so bili tuji študenti, se je lažje poškodovala ena potnica, ki ni iskala zdravniške pomoči. Za vse potnike je bil po iztirjenju organiziran avtobusni prevoz. Pristojne službe danes nadaljujejo s pregledovanjem poškodovanih vagonov.

Pridržanje Celjana osumljenega več drznih tatvin in tatvin - Celje
V Celju smo včeraj opravili hišno preiskavo pri občanu osumljenemu storitve več tatvin in drznih tatvin. Našli in zasegli smo predmete ukradene v dveh drznih tatvinah, ki smo jih v Celju obravnavali v zadnjih dneh. Poleg tega smo mu zasegli še manjšo količino prepovedanih drog ter več drugih stvari. Osumljenega smo pridržali.

Tatvina goriva - avtocestno počivališče Zima
Na počivališču Zima je neznani storilec poljskemu vozniku tovornega vozila iz rezervoarja ukradel dobrih 600 litrov nafte.

Dogajanje s področja cestnega prometa - Šoštanj, Šmarje pri Jelšah, Slovenske Konjice
V Šmarju pri Jelšah smo včeraj zasegli osebno vozilo 38-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi dobri 2,3 promili alkohola. Voznika smo pridržali.

Na območju Slovenskih Konjic smo zasegli vozilo 22-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. hitri test mu je pokazal prisotnost prepovedanih drog.

V večernih urah smo na območju Šoštanja obravnavali primer 52-letnega voznika, ki je s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Na Aškerčevi cesti v Šoštanju je čez nogo zapeljal 26-letnemu občanu in med vožnjo poškodoval več vozil. Na znake policistov ni ustavil. Vozilo je ustavil šele po uporabi stingerja. Ko je zapuščal vozilo se je uprl policistom, ki so ga obvladali z uporabo prislilnih sredstev. 52-letnika bomo kazensko ovadili.

Iskanje pogrešanih oseb – Smrekovec in Laško
Včeraj smo veliko aktivnosti namenili iskanju pogrešanih oseb. Na območju Smrekovca smo iskali 73-letno gospo ki se je izgubila in jo našli nepoškodovano, na območju Laškega smo iskali 54-letnico, ki se je v času iskanja sama vrnila domov.

Danes nadaljujemo z iskanjem 83-letnega moškega, ki je od včeraj pogrešan na območju Smrekovca.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran