radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 210 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 770 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila devetim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 31-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Trčila v moškega, ki je ležal na cesti
10. 8. zvečer se je zgodila nesreča na dovozu stanovanjske hiše v Ždinji vasi. Policisti so ugotovili, da je 54-letna voznica trčila v 36-letnega moškega, ki je ležal na cesti. Hudo poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Poškodovan motorist
Novomeški policisti so bili 10. 8. dopoldne obveščeni o prometni nesreči pri naselju Ratež. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 45-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja z levim delom vozila trčil v motor, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 35-letni motorist. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali
Med kontrolo prometa v okolici Dolenjskih Toplic so policisti 9. 8. popoldne ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal v gozd. Zapeljali so za njim, ga ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 58-letni voznik je opravljanje preizkusa odklonil in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtocesto pod vplivom alkohola
9. 8. okoli 19.30 so policiste poklicali na pomoč iz bencinskega servisa ob avtocesti, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in kršil javni red in mir. Policisti so kršitelja, ki se je s počivališča nameraval odpeljati izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Preveč tovora in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Novomeški prometniki so med kontrolo prometa na Obrežju kontrolirali voznika kombiniranega vozila francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik iz Bolgarije nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo zaradi tovora občutno preobremenjeno. Kombi so zasegli, voznika pridržali in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče v Brežice.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Med kontrolo prometa v Semiču so policisti 11. 8. zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 25-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Novomeški policisti so v noči na 12. 8. v Bršljinu odredili preizkus alkoholiziranosti 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu Citroen berlingo so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli roparja
V noči na 9. 8. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da so na dvorišču stanovanjske hiše v Novem mestu neznanci oropali in večkrat udarili starejšo oškodovanko. Žrtvi so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa so takoj pričeli s preiskavo in izvajanjem vseh aktivnosti za izsleditev storilcev. Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja ropa osumljena 37-letni in 24-letni moški iz okolice Novega mesta, ki sta žrtvi odtujila okoli 200 evrov. Oba so izsledili, jima odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa privedli k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za oba odredil pripor.

Vlomi in tatvine
V okolici Šentjerneja je med 7. 8. in 9. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat prstan.

V noči na 10. 8. je v Poljanah pri Mirni Peči nekdo vlomil v prostore društva in odtujil pijačo. Škode je za okoli 600 evrov.

V naselju Trščina na območju Sevnice je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je pištolo, zlat nakit in ročno uro.

Med 9. 8. in 11. 8. je v Dolah nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil živila ter posodo z gorivom. Lastnike je oškodoval za okoli 500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je 9. 8. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Med 9. 8. in 12. 8. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Balkovci, Črnomelj, Uršna sela, Gornji Suhor pri Vinici, Metlika, Mihelja vas, Čatež ob Savi in v Novem mestu izsledili in prijeli 40 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 20 državljani Iraka, devetimi državljani Pakistana, štirimi državljani Indije, tremi državljani Bangladeša in po enim državljanom Maroka, Sirije, Tunizije in Alžirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran