radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 16 obvestil o prometnih nesrečah – v štirih primerih gre nesreče s telesnimi poškodbami;
  • 3 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.
  • Do streznitve je bila pridržana ena oseba.
  • Policisti gorske policijske enote so včeraj obravnavali smrt osebe na poti na Komno. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave.
  • Z nadzorniki Triglavskega narodnega parka smo včeraj preverjali opremljenost planincev na poti z Vršiča proti Zavetišču pod Špičkom in zelo zahtevnemu Jalovcu. Jutranji planinci so bili vsi ustrezno opremljeni, slabšo opremo pa so imeli tisti, ki so vzpon začeli šele dopoldan in so hodili v hujši vročini. Vse se začne pri načrtovanju ture. Opozarjamo na varnost.

policija splosniSmrt v gorah
Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policistom gorske policijske enote zaradi zdravstvenih težav planinca včeraj posredovala na poti na Komno. Preden se je onesvestil mu je postalo slabo, težko je dihal. Planinec, gre za Hrvaškega državljana, je kljub prvi pomoči in oživljanju na kraju umrl. S helikopterjem je bil prepeljan v Bohinj. Svojce so v dolino pospremili bohinjski gorski reševalci.

Gore so kraji ekstremov. V vročini izbirajte senčne poti, na pot pa se odpravite zelo zgodaj zjutraj, saj aktualne visoke temperature in sopara, kar imamo v zadnjih dneh, organizem zelo obremenijo, telo se prej izčrpa, prihaja do pregretja, dehidracije, lahko pa se razvijejo tudi hujše posledice. Vročina, mesta, kjer prihaja do odlomov kamenja ter padci in zdrsi, so v gorah zato zelo kritični dejavniki in jim mora vsak nameniti maksimum pozornosti.

Z nadzorniki Triglavskega narodnega parka so policisti gorske enote včeraj preverjali opremljenost planincev na poti z Vršiča proti Zavetišču pod Špičkom in zelo zahtevnemu Jalovcu. Jutranji planinci so bili vsi ustrezno opremljeni, slabše pa so za varnost skrbeli tisti, ki so vzpon začeli šele dopoldan in so s slabšo opremo hodili v hujši vročini. Vse se začne pri načrtovanju ture. Opozarjamo na varnost.

Promet
Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Lahovčah je s traktorja padel potnik, v Radovljici je voznik z osebnim avtomobilom pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v pešca, na Jesenicah je padla kolesarka, v Podkorenu pa sta bili v prometni nesreči zaradi nepravilne strani vožnje udeleženi dve kolesarki. Za nesreče v Lahovčah, Radovljici in Podkorenu okoliščine kažejo na lažje, na Jesenicah pa na hujše telesne poškodbe.

Pridržan
Policisti so včeraj obravnavali Škofjeločana, ki z nasilnim vedenjem doma najprej kršil javni red in mir, potem pa se je brez veljavnega vozniškega dovoljenja odpeljal. Policisti so ga izsledili, mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil, in mu v nadaljevanju zasegli še vozilo. Javni red je kršil tudi v postopki pred policisti. Zaradi kršitev je bil pridržan do streznitve.

Kriminaliteta
Neznani storilec je včeraj popoldan na Bledu turistki z nahrbtnika odtujil torbico. Na Ljubljanski cesti, prav tako na Bledu, je bil včeraj ponoči izvršen vlom v gostinski obrat in odtujen denar. V Žireh pa je storilec v zadnjih nekaj dneh vlomil v pomožni objekt društva.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran