radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 226 klicev, od tega 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Dne 12. 8. 2019, ob 13.10 je patrulja PP Gorišnica v kraju Meje ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal devet državljanov Iraka. Malo za tem pa so v Stojncih ustavili še drug osebni avtomobil v katerem sta se prevažala dva državljana Iraka, ki imata urejen status bivanja v Nemčiji. Prijeto skupino tujcev policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje po 308. členu Kazenskega zakonika.

Policisti PP Maribor I so opravili nadzor gradbišča v Mariboru in izsledili državljana Srbije, ki je bil v Sloveniji nezakonito. Policisti so v prekrškovnem postopku izdali plačilni nalog po členu 145/2-2 Zakona o tujcih in Odločbo o vrnitvi z rokom, s katero mu je bil določen sedem dnevni rok, da zapusti državo. Za delo na črno so postopek izvedli delavci FURS.

Policisti PP Podelhnik so 12. 8. 2019, okoli 22. ure po nedovoljenem prestopu državne meje prijeli državljana Pakistana, ki bo po končanem postopku vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Bojan Kitel
višji samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran