radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 254 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Ručetni vasi
Črnomaljski policisti so bili nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči pri Ručetni vasi. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 78-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo preko nasprotnega voznega pasu in z vozilom obstal na travniku. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval.

Vlomi in tatvine
V Dolenjem Gradišču pri Šentjerneju je v noči na 12. 8. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil okoli 150 evrov.

V noči na 12. 8. je v Dolenjem Kronovem neznanec skozi vrata terase in pritlično okno poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost hiše ni uspel priti, po oceni oškodovanca pa je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Radenci, Primostek in Velika Loka izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran