radio tomi predvajalnik

policija splosniV naselju Vareje pri Sežani je nekdo vlomil v barako in ukradel več kosov orodja (motorna žaga za drva znamke Stihl, ročna kosilnica znamke Stihl, vbodna žaga znamke Bosch, električni skobelnik znamke Einhell, električna ročna žaga). Škode je za 1200 evrov.

V Kopru je nekdo na plaži ukradel nahrbtnik, v katerem je imela oškodovanka starejši telefon in nekaj drobiža.

Popoldan je v koprsko pristanišče pripeljal voznik tovornjaka, ki je kazal znake omamljenosti. Zaposleni so poklicali policiste, ki so z njim opravili hitri test na mamila. Ta je pokazal prisotnost canabisa in metalfetaminov, zato je je bil odrejen strokovni pregled v SB Izola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Zagorju pri Pivki je nekdo vlomil v hišo, medtem ko so bili lastniki na dopustu. Pregledal je prostore, nato pa ukradel nakit in denar.

Ilegalne migracije
Na Sviščakih so policisti prijeli državljana Alžirije, ki je bil po končanih postopkih vrnjen na Hrvaško.

Dopoldan so na hitri cesti Koper - Bertoki prijeli državljana Turčije, ki je prav tako vrnjen na Hrvaško.

Ob 15.32 je patrulja na avtocesti na Ravbarkomadi (proti Kopru) ustavljala voznika taksija. Ugotovili so, da vozi državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

Poklical nas je občan, ki je kolesaril na cesti Gradišče - Golac. Povedal je, da je srečal oseb oseb, ki so obnemogle. Policisti so na kraju našli osem državljanov Afganistana, od tega so bili trije otroci. Vsi so zaprosili za azil.

V Dolenjah pri Jelšanah so prijeli tri državljane Kosova, ki bodo vrnjeni na Hrvaško.

Ob 22.29 so policisti od Finide proti Kozini ustavljali osebni avto BMW, madžarskih registrskih številk. Večkrat ponovljenih znakov policije ni upošteval in je pospešeno peljal naprej za Markovščino, proti Kozini. V Materiji so pripeljali za prazno vozilo, voznik je pobegnil. Policisti so nekaj minut zatem prijeli eno osebo, državljana Egipta, nato pa še voznika, 24-letnega državljana Madžarske, za katerega je bilo odrejeno pridržanje. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so zasegli tudi vozilo. Postopki še potekajo.

Pri Jelšanah so prijeli še državljana Sirije, ki bo vračan na Hrvaško.

Ob 2.42 je na mejni prehod Dragonja pripeljal avtobus (redna linija iz Trsta), na katerem je bil državljan Kosova brez veljavnih dokumentov. V postopku so ugotovili, da mu je 2018 poteklo dovoljenje za prebivanje v Italiji in ima stransko kazen izgon iz države. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran