radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 57 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 25 krat na javnem kraju, kjer so pridržali dve osebi in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju Ljubljane obravnavali 8 tujcev (državljanov Alžirije) zaradi nedovoljenega prehoda državne meje, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Kriminaliteta:
Na Viču je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil nitkarico in kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil telefona, gotovino in nekaj pijače. Nastalo je za okoli 800 evrov škode.

V Centru Ljubljane je bilo vlomljeno v objekt v gradnji, od koder je neznani storilec odtujil rezalnik keramike. Nastalo je za okoli 1500 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 13.30 se je v naselju Pancerji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Odkrit pobegli voznik:
11. 8. 2019 okoli 21. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Kočevski cesti na škofljici. Neznani voznik je zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal z vozišča in najprej trčil v ograjo izven vozišča, nato pa je oplazil še dve peški, ki sta hodili po pločniku. Peški sta bili v nesreči lažje telesno poškodovani. Peška, ki je bila udeležena v prometni nesreči skupaj z otrokom, ki je hodil ob njej, je imela v naročju še enega otroka, ki pa v dogodku po do sedanjih zbranih obvestilih ni utrpel telesnih poškodb.Po nesreči je voznik, ne da bi nudil pomoč poškodovanima, s kraja nesreče pobegnil. Policisti so na podlagi informacij, ki so jih pridobili od občanov, vozilo izsledili v bližini. Naslednji dan so z zbiranjem obvestil izsledili 28-letnega povzročitelja. Policisti v zvezi nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov storitve kaznivega dejanja »Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči« in prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran