radio tomi predvajalnik

policija splosniDopoldan je v Seči voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval osebni avto in pri tem trčil. 45-letni domačin se je pri padcu lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Ob 14.55 nas je poklical občan in povedal, da po regionalni cesti Hrašče - Postojna vijuga voznik osebnega avtomobila, ki je po vsej verjetnosti vinjen. Policisti so ustavili 60-letnega Postojnčana, ki je napihal 0.42 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 18.47 je bila prometna nesreč na Ljubljanski cesti v Kopru. Povzročil jo je 23-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v osebni avto, katerega je peljal 24-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,09 mg/l. Oba udeleženca sta bila odpeljana v SB Izola, povzročitelju pa sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avto državljanu Nemčije. Ukradel je denarnico z dokumenti in gotovino.

V Izoli pa je nekdo iz kamperja, ki je bil najverjetneje odklenjen, državljanu Nemčije ukradel dve vzmetnici, "kindle" za branje, manjši nahrbtnik s kamero SJ CAM 5000 in pripadajočo vsebino, brezžični zvočnik s pripadajočo opremo, nakupovalno vrečko z različnimi oblačili in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Ob 4.19 so policisti vozili za osebnim avtom, ki na znake policije ni zaustavljal. Čez Portorož je peljal kar 150 km/h. Ustavili so ga v krožišču na Valeti in ugotovili, da je voznik 48-letni državljan Italije. Kljub večkratnim pozivom na opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je tega odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog po 107/12-3, 98/2 ZPrCP in 7/2 ZJRM. Danes dopoldan je dogovorjena privedba na sodišče.

Ob 7. uri je bila prometna nesreča pred predorom Markovec (smer Koper). Policisti so ugotovili, da je trčil 27-letni voznik iz Divače, ker ni vozil po sredini voznega pasu. Alkotest mu je pokazal 0,5 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.

Poostren nadzor prometa - hitrost
V okviru celotedenske akcije poostrenega nadzora, poimenovanega Speed, so policisti na Obali včeraj še bolj poostrili svoje aktivnosti. Ugotovili so 20 kršitev, od teh so enajstim voznikom izdali plačilni nalog (od teh je bilo 5 tujih državljanov), devet pa jih bo položnice dobilo po pošti. Poleg hitrosti so izdali še plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu in zaradi vožnje z mobitelom v roki.

Vozniki, motoristi, pešci, kolesarji in ostali udeleženci v prometu: za zagotavljanje boljše prometne varnosti je treba dosledno upoštevati prometna pravila, misli pa naj bodo usmerjene na cesto in v promet! To je ključno, če želimo preprečevati nevarnosti in zmanjševati tveganja za posledice.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od torka, 13. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb ter PP Kozina in PP Koper po 2 osebi. Tri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, drugi pa bodo vračani po zaključenih postopkih.

Osebe po državljanstvih:

  • Egipt 14x
  • Kosovo 2x
  • Albanija 1x
  • Afganistan 1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran