radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 170 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 51 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 11 vlomov (v 8 primerih je bilo vlomljeno v objekte, v 3 pa v vozila). Prav tako so obravnavali 7 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema kršiteljema, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 2 krat v zasebnem prostoru.

V Grosuplju in Ljubljani so policisti imeli v postopku 4 tujce, ki sta nezakonito prestopili državno mejo. Gre za drž. Alžirije in Maroka. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 8 vlomov v objekte in 3 vlome v vozila. Iz dveh vozil je bilo odtujeno delovno orodje, iz enega pa bančna kartica za gorivo.

Na Dunajski cesti so obravnavali vlom v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Prav tako je bilo vlomljeno v hišo na Dolenjski cesti, od koder je neznani storilec iz notranjosti odtujil prenosni računalnik, nato pa odtujil še manjše kros motorno kolo. Lastnik je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Na Društveni ulici je neznanec vlomil v stanovanje in odtujil kolo. Lastnik je oškodovan za nekaj deset evrov.

Na Vrhovčevi ulici je bil pri vlomu iz stanovanja odtujen nakit in denar, pri čemer je bil lastnik oškodovan za okoli 4000 evrov.

Na Linhartovi ulici je neznani storilec vlomil v gostinki lokal in odtujil menjalnino.

Na Tomačevski cesti je bilo vlomljeno v skladiščne prostore, od koder os neznanec odtujili izdelke iz barvnih kovin, vodnike, različno električno orodje in druge izdelke. Nastalo je za več tisoč evrov škode. Policisti s preiskavo še nadaljujejo.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v gostinski objekt in v stanovanjske prostore nad gostiščem, od koder je neznani storilec odtujil denar in ključe osebnega vozila, Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v slaščičarno in odtujil menjalnino.

Odrejen pripor osumljencu kaznivega dejanje tatvine
Policisti policijske postaje Ljubljana Vič, so v nedeljo, 11. 8. 2019, pred preiskovalnega sodnika privedli 51-letnega osumljenca, za katerega je bil podan utemeljen sum, da je 9. 8. 2019 okoli 17. ure, na območju Viča, izpod odprtega nadstreška v dvorišču skladišča družbe, odtujil večjo inox cev v vrednosti 20.000 evrov. S kraja se je 51-letnik odpeljal z vozilom znamke Citroen Berlingo, z njim pa je bil še 26-letni moški. Na podlagi obvestila, ki so ga policisti prejeli, so pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev osumljencev, pri čemer so še istega dne v večernih urah na območju Kočevja prijeli 51-letnika in mu odvzeli prostost. V okviru kriminalistične preiskave je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena tudi hišna preiskava, pri kateri so bile zavarovane določene sledi in zaseženi predmeti, s katerimi se je utemeljevala storitev zgoraj opisanega kaznivega dejanja. Odtujena cev pri hišni preiskavi ni bila najdena.

V okviru kriminalistične preiskave pa so policisti zbrali še dokaze za druga kazniva dejanja, in sicer je 51-letnik skupaj s še neznanim storilcem 18. 6. 2019 poskušal vlomiti v delavnico na Igu, pri čemer pa sta bila zalotena s strani oškodovanca in prepodena.

Osumljen je še tatvine kovinskega koluta iz garaže na Igu, ki je bila izvršena 28. 6. 2019.

20. 7. 2019 je skupaj s še neznanim storilcem na območju Polhovega Gradca iz varovanega dvorišča družbe odtujil več kovinskih izdelkov in družbo oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Ribnici je osumljeni skupaj s še neznanim storilcem 27. 7. 2019 iz ograjenega dvorišča družbe odtujil več kosov akumulatorjev za tovorna vozila. Družba je bila oškodovana za okoli 500 evrov.

51-letnemu osumljencu je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. Slednji je bil že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja. Kazensko je bil ovaden tudi 26-letni osumljenec.

Prometne nesreče
Ljubljanski policisti so danes ponoči okoli 1.20 obravnavali prometno nesrečo v krožišču Opekarske ceste in Trnovskega pristana v Ljubljani. V prometni nesreči je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonski del krožišča. V nesreči se je lažje telesno poškodoval. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,05 mg/l alkohola v organizmu. Policisti so mu izdali plačilni nalog, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj okoli 16.30 se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 8. ure se je na Šaranovičevi cesti na Viru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila odvzel prednost kolesarki, ki se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 7. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del vozila pred njo. V prometni nesreči sta bili obe voznici lažje telesno poškodovani. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 12. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v kolesarko. Kolesarka se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran