radio tomi predvajalnik

policija splosniKriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so v juniju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi (po IV. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)), katerega je osumljen 26-letnik iz Lucije.

23. 6. 2019 je Lucijčan namreč na družbenem omrežju Facebook z javnim zapisom izražal in spodbujal nasilno maščevanje zoper policista PP Piran in se mu na tak način maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic. Ogrožen je bil tako policist kot tudi njegovi bližnji sorodniki. Kriminalisti PU Koper so zoper osumljenega na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kriminalisti so bili nato 10. 8. 2019 obveščeni, da je isti 26-letnik policistu v trgovskem centru na območju Portoroža, v pričo tam zaposlenih, takrat prisotnih kupcev in otrok policista, izrekel več groženj z napadom in se mu na tak način ponovno maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic.

Grožnje 26-letnega Lucijčana so se stopnjevale in glede na uradne evidence policije ter zbrana obvestila izhaja, da bi lahko svoje grožnje tudi uresničil. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so mu zato 13. 8. 2019 ob 14.25 uri odvzeli prostost. Isti dan je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Grozi mu od enega do pet let zapora.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran