radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 331 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 80 dogodkov, s področja javnega reda in miru 109 dogodkov in s področja prometne varnosti 101 dogodek.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 13 tatvin, 7 vlomov (v 3 primerih je ostalo pri poskusu) in 8 poškodovanj tuje stvari. Posredovali so še zaradi prijave kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, dva krat pa so posredovali zaradi prijave nasilja v družini.

S področja prometne varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist. Štirim kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 45 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 11 krat v zasebnem prostoru, dve osebi so pridržali.

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje so policisti med 16. in 18. 8.(do 7. ure) v Kočevju, Starem Kotu, Travniku, Grosuplju in Ljubljani prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Indije, Pakistana, Irana, Maroka, Alžirije, Sirije, Iraka, Palestine, Egipta in Somalije. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Drzna tatvina
V petek, okoli 18.15, smo bili obveščeni o drzni tatvini na Malgajevi ulici v Ljubljani, kjer je neznani storilec od zadaj pristopil do oškodovanke in ji z vratu strgal verižico. Po dejanju je pobegnil v smeri Medvedove ulice in nato neznano kam.

Opis storilca:

  • mlajši moški star okoli 20 let, visok okoli 165 cm, suhe postave, kratkih las, oblečen v temne dolge hlače in na hrbtu naj bi imel nahrbtnik neznane barve.

Policisti z delom nadaljujejo.

Vlomi:
Na Trubarjevi ulici v Ljubljani je neznani storilec iz kleti odtujil smučarsko čelado in vrečko z oblačili. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Na Viču je neznani storilec vstopil na območje vrtnarstva in nato vlomil v pisarniški kontejner, od koder je odtujil menjalnino in POS terminal. Povzročil je za okoli 500 evrov škode.

Prav tako je bilo vlomljeno v hišo na Viču, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Grablovičevi ulici je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in odtujil več različnih pijač. Nastalo je za okoli 300 evrov škode.

Požar:
V soboto ponoči, nekaj pred 1. uro, smo bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Dragomerju. Na kraju so posredovali gasilci, ki so uspeli požar pogasiti, in policisti , ki so zavarovali kraj, opravili ogled in zbrali obvestila. Po do sedaj zbranih obvestilih in dosedanjih ugotovitvah ogleda, je znano, da je zagorelo v mansardi stanovanjske hiše (dvojčka), požar pa se je nato razširil na ostrešje in delno še na ostrešje sosednje hiše. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba, nastalo pa je za več deset tisoč evrov materialne škode. Policisti še ugotavljajo vzrok požara in nadaljujejo s preiskavo.

Nesreča pri delu s smrtnim izidom
V petek, okoli 19.20, smo bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Policijske postaje Ribnica, v kateri je umrl občan. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do nesreče prišlo pri sečnji drevesa v lastnem gozdu, ki jo je izvajal 41-letni občan sam. Kljub nudenju zdravniške pomoči, je na kraju umrl. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča z udeležbo motorista
Včeraj, okoli 9.30, se je na glavni cesti med Vrhniko in Logatcem pripetila prometna nesreča, v kateri je motorist (41) utrpel hude telesne poškodbe. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja prometne nesreče, so policisti ugotovili, da je 41-letni voznik motornega kolesa Suzuki vozil od Vrhnike proti Logatcu. V desnem nepreglednem ovinku je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in nato na travnat nasip, kjer je trčil v zaščitno ograjo. Po trku ga je z motornim kolesom odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstal. Za voznika je bil odrejen strokovni pregled, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

V času ogleda kraja prometne nesreče in odpravljanja posledic, je bila cesta zaprta. V tem času je prišlo do zastoja. Ob 10.40 je bil promet ponovno sproščen.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran