radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 141 klicev za posredovanje interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 41 dogodkov in s področja prometne varnosti 47 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru. Policisti so pri tem pridržali 2 osebi.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 7 tujcev (drž. Sirije, Palestine, Alžirije in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Srednja vas pri Dragi in na območju Ljubljane. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Prav tako je bil včeraj dopoldan prijet državljan Sirije, za katerega obstaja utemeljen sum, da je storil kaznivo dejanje »Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države«. Slednji bo danes skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Nastalo je za več tisoč evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil cigarete in prehrambne artikle. Nastalo je za okoli 2000 evrov škode.

V Mostah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore, od koder je odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 11.30 se je v Veliki Štangi zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen 73 letni motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu, je do nesreče je prišlo, ker je voznik vozil z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču. Pri tem se je huje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bo sledil ustrezen ukrep.

Včeraj nekaj pred 12. uro se je v naselju Brezje pod Lipoglavom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker kolesarka v ovinku ni prilagodila hitrosti vožnje in je padla, kolo pa je trčilo še v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Kolesarka se je pri tem lažje telesno poškodovala, z reševalnim vozilom je bil odpeljana v UKC Ljubljana, policisti so ji izdali plačilni nalog.

Kolesar pod vplivom alkohola:
Včeraj nekaj pred 22. uro so bili Ljubljanski policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji kolesarja na Barjanski cesti v Ljubljani. Policisti so kolesarja izsledili. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.84 mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran