radio tomi predvajalnik

policija splosni16. 8.
Obveščeni smo bili, da je 16. 8. 2019 v bolnici umrl udeleženec v prometni nesreči, ki se je zgodila 14. 8. 2019 na območju Ilirske Bistrice. Voznik mopeda je s stranske prometne smeri zapeljal na glavno prometno smer, pri tem pa je vanj bočno trčil voznik moznik motornega kolesa. Umrl je voznik mopeda.

Na Razdrtem je nekdo vlomil v osebni avto VW Polo in državljanu Nemčije ukradel denarnico z gotovino. Tujec ima za 2000 evrov škode na vozilu.

V Sp. Škofijah pa je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom, ki so bili na dopustu, pobral zlatnino in bančne kartice.

Ob 17.30 je v Portorožu 30-letni voznik, državljan Italije, z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce trčil v peško, 57-letni državljanko Avstrije. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,43 mg/l, odrejen je bil strokovni na alkohol. Peška se je v nesreči huje poškodovala, povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Ob 19.43 je bila na Valeti (Portorož) hujša prometna nesreča. Cesta popolnoma zaprta, vse do 23.15. Nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, 18-letni državljan Nemčije, ki je peljal od Valete proti Portorožu. Pri križišču za zaselek Zatišje je zavijal levo in pri tem izsilil prednost nasproti vozečemu 34-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Škofje Loke. Motorist je padel in se huje poškodoval, prav tako tudi njegova 25-letna sopotnica. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Zvečer so koprski policisti intervenirali v eni od okoliških vasi zaradi nasilja v družini. nasilnežu je bila odvzeta prostost, odrejena prepoved približevanja, sledi mu tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilja v družini.

V Sečovljah so policisti zasegli osebni avto 61-letniku, zaradi prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

17. 8.
Ob 4. uri zjutraj je pri Belvederju nekdo vlomil v avtodom, medtem ko so državljani Španije v njem spali. Ukradel je nahrbtnik z dokumenti in denarjem ter Ipod Apple. Škode je za 670 evrov.

Zjutraj, ob 7.12, je v Postojni 22-letna voznica motornega kolesa iz Ljubljane zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je peljal 72-letni voznik. Ob trku je motoristko vrglo v notranjost vozila. Izdan ji bo plačilni nalog.

Ponoči je nekdo v Strunjanu državljanu Češke iz kamperja ukradel nahrbtnik z dokumenti, fotoaparat, ustno harfo in 100 evrov gotovine, medtem ko je lastnik spal v vozilu. Tujec je oškodovan za 400 evrov.

Ob 14.53 je bila prometna nesreča na regionalni cesti Sežana - Dane. 76-letni državljan Avstrije je z osebnim avtomobilom odvzel prednost 22-letnemu motoristu z okolice Postojne. Ta je padel in se huje poškodoval. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Izolski policisti so zasegli osebni avto 50-letnemu domačinu, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi zaseg vozila in obdolžilni predlog za voznika.

18. 8.
Zgodaj zjutraj so policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu partnerju je izrečena prepoved približevanja.

V Divači je nekdo vlomil v lokal in ukradel menjalni drobiž.

Na Sv. Katarini pri Ankaranu je nekdo ponoči ukradel železna vrata, vredna 3000 evrov.

Ob 19. uri je v Divači 51-letna voznica iz Nove Gorice peljala osebni avto iz smeri Senožeč in v krožišču izsilila prednost kolesarju. 50-letniku iz Trsta in trčila v njegov desni bok. Po trčenju je kolesar padel, pri tem pa si poškodoval desno nogo. Povzročiteljici sledi ukrep glede na težo poškodbe.

19. 8.
Nekdo je vlomil v enega do lokalov v Izoli. Iztrgal je sef z gotovino in odnesel varnostne kamere lokala ter natakarske denarnice.

V Sežani je nekdo v zadnjem tednu iz delavnice odnesel orodje, v vrednosti 1500 evrov.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 16. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 19. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 47 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Kozina so obravnavali 24 oseb, PP Ilirska Bistrica 12 ter PP Koper 11 oseb. Od tega jih je 18 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 14 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, dva tujca sta bila državljana EU in jim je bil, po končanem postopku in izrečeni globi, dovoljen vstop v Slovenijo, ostali tujci bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Osebe po državljanstvih:

  • Pakistan 21x
  • Afganistan 18x
  • Iran 5x
  • Indija 1x
  • Hrvaška 1x
  • Italija 1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran