radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 208 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli nezakonitih prehodov državne meje.

Vlom
Na Belokranjski cesti v Novem mestu je med 2. 8. in 20. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Našel in odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za okoli 10.000 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je v dopoldanskih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila in našli šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Nekaj ur kasneje so prav tako v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so na Mokric in Metlike izsledili in prijeli dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Turčije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran