radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 217 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 57 dogodkov in s področja prometne varnosti 65 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 31 krat na javnem kraju, kjer so pridržali eno osebo, in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 11 tujcev (drž. Maroka, Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Dolenje Poljane, Prelesje in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta:
Na Igu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Hrastniku je neznani storilec vlomil v klet in iz nje odtujil kosilnico (nitkarico). Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in odtujil gotovino ter tablični računalnik. Nastalo je za okoli 600 evrov škode.

V Centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v specializirano trgovino in iz nje odtujil kozmetične izdelke. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode.

Drzni tatvini
Policisti so bili včeraj okoli 19.30 obveščeni o drzni tatvini, ki jo je neznani storilec izvršil 6. 8. 2019 na območju Šiške. Slednji je pod pretvezo, da je uslužbenec telekomunikacijskega podjetja, vstopil v stanovanje, zamotil oškodovanko in iz stanovanja odtujil nakit. Lastnico je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis storilca:

  • moški, star okoli 40 let, ki se je pripeljal z vozilom neznane znamke in tipa ter barve.

Včeraj okoli 15. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o tatvini torbice na območju Most. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški pristopil do starejše občanke, jo zamotil s pogovorom, nato pa ji odtujil torbico. Po dejanju je zbežal neznano kam. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Opis storilca: mlajši visok moški.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 20.30 ure se je v Logatcu zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena 36 letni voznik kombija in 54 letni pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu je do nesreče je prišlo, ker je pešec hodil po vozišču po nasprotni strani. Vanj je trčil voznik kombija, ki mu je pripeljal nasproti. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Policisti so ugotavljali prisotnost alkohola, preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh udeležencih negativen. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj nekaj po 16. uri se je v Marinči vasi zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tvorno vozilo, v tovornjak pa je nato trčil še en voznik. Povzročitelj prometne nesreče je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,87 mg/l alkohola v organizmu. Policisti zaradi suma kaznivega dejanja »Nevarne vožnje« zbirajo obvestila in vodijo predkazenski postopek.

Prometna nesreča – poziv pričam in udeležencu
20. 8. 2019 okoli 16.10 je prišlo na lokalni cesti iz smeri Tržaške ceste proti rondoju v Logatcu, do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega vozila karavan izvedbe, neznane znamke, temne barve, ter voznikom mopeda. Neznani voznik je trčil v zadnji del mopeda, nato pa s kraja nesreče pobegnil. V nesreči se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi imeli informacije o nesreči, da to sporočijo na št. 113 ali Policijsko postajo Vrhnika, Krpanova ulica 3, Vrhnika na telefonsko številko 01 750 29 10. Prav tako naprošamo voznika vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči, da pokliče na eno izmed omenjenih številk ali se zglasi na Policijski postaji Vrhnika (oz. najbližji Policijski postaji).

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran