radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 308 klicev, od tega 97 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali tri nedovoljene prestope državne meje z Republiko Hrvaško.

Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s pomočjo merilca CO2 in detektorja srčnega utripa ugotovili, da se v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prevaža 5 državljanov Afganistana, ki so se na tak način nameravali izmakniti mejni kontroli. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči so policisti PP Podlehnik, na podlagi informacije domačinov, v Zgornjem Gruškovju prijeli skupino 16 državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo. Med njimi je bila ženska, ki so jo zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko porodnišnico. Tam so ugotovili, da je zgolj dehidrirana in so jo po pregledu izpustili iz bolnišniške oskrbe. Vseh 16 tujcev bodo jutri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Ormož so danes zjutraj, na vlaku, ki je vozil med Ljutomerom in Ormožem, prijeli tri tujce, dva državljana Maroka in enega državljana Alžirije, ki so pred tem na območju PP Ljutomer nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo. Zaradi tega so ju predali v nadaljnji postopek policistom PP Ljutomer.

96-LETNIK OSTAL BREZ VOZILA
Policisti PP Rače so v ponedeljek, 19. 8. 2019, ob 14.00 v Račah opazili voznika osebnega vozila znamke Opel Vectra, ki je po vozišču vozil zelo počasi in nesigurno, kar se je odražalo v vijuganju po vozišču. Zato so voznika ustavili in ugotovili, da je osebni avtomobil vozil 96-letni moški, doma iz Rač, ki pa nima več veljavnega vozniškega dovoljenja. Tega je oddal na Upravni enoti Maribor že leta 2016, saj ni opravil predpisanega zdravniškega pregleda. Alkotest ni pokazal prisotnosti alkohola.

Kot to narekuje zakon, so mu policisti vozilo zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Maribor.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran