radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

  • 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega eno prijavo nesreče s telesnimi poškodbami;
  • 20 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju (v štirih primerih zaradi beračenja na) ter 4 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.
  • Na javnem kraju so policisti v štirih primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo prekrškovne postopke. - Včeraj dve nesreči pri delu. Med delom na zasebnem objektu sta delavca z višine padla z odra. Eden od njiju je utrpel hujše, drugi pa lažje poškodbe. Huje poškodovani je bil s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Na Jesenicah pa je delavec v podjetju padel z lestve in se huje poškodoval (zlom lopatice).

policija splosniBeračenje in zbiranje prispevkov
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet primerov nedovoljenega beračenja in zbiranja prispevkov. Državljane Romunije so dvakrat obravnavali na Primskovem in po enkrat v Lescah in na Bledu. Prijava je bila sprejeta tudi za zbiranje prispevkov v Tržiču, kjer naj bi dva tujca zbirala podpise in denar za gluhoneme. Ko sta zaznala, da ju ljudje opazujejo, sta se odpeljala. Tujce so policisti obravnavali v prekrškovnih postopkih in jih kaznovali z globo.

V primeru beračenja je šlo za vsiljiva dejanja Romunov, v primeru zbiranja prispevkov pa za dejanje brez predpisanega dovoljenja. Osebe lahko nabirajo prostovoljne prispevke za humanitarne ali splošno koristne namene pri posameznikih in pravnih osebah le s pravim dovoljenjem pristojne upravne enote. Preden izročite denar se prepričajte, da ne gre za prevaro in lažno predstavljanje nabiralcev. V primeru suma, da gre za nedovoljeno zbiranje prispevkov ali vsiljivo beračenje, prosimo pokličite na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Kršitelji so največkrat tujci.

Promet
Na Črnivcu je voznik z osebnim avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v motorista s potnico. Udeleženca na motorju sta utrpela lažje poškodbe.

Kriminaliteta
V Kranju je neznani storilec oškodovanki v trgovini odtujil denarnico, na Cesti Železarjev na Jesenicah pa je storilec na prtljažniku odpel trakove, s katerimi je bilo kolo pripeto nanj, in ga odtujil. Na kraju je bila najdena še razpeta in vidno nepoškodovana ključavnica. Gre za gorsko kolo znamke Radon WR Race.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran