radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 417 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 99 dogodkov, s področja javnega reda in miru 150 dogodkov in s področja prometne varnosti 142 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 21 tatvin, 12 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 43 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 40 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru, kjer sta bili pridržani dve osebi.

Policisti so, 23. 8. 2019, nekaj po 23. uri, v Cerknici pri opravljanju nalog varovanja državne meje ustavili tovorno vozilo, madžarskih registrskih oznak. Vozilo je vozil državljan madžarske, ob njem pa je bil sovoznik, prav tako madžarski državljan. V postopku je bilo ugotovljeno, da v tovornem delu vozila prevažata 47 tujcev (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Voznik in sovoznik sta bila pridržana v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku, po vseh zbranih obvestilih in dokazih, bosta s kazensko ovadbo privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še niso zaključeni.

V petek dopoldan je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o okvarjenem kombiju italijanskih registrskih oznak na avtocesti pri Uncu. Iz vozila je po ustavitvi čez ograjo avtoceste v gozd odšlo več oseb, za katere se sumi, da so nezakonito prestopile državno mejo. Policisti so na kraju prijeli voznika, državljana Italije in ga pridržali v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku, saj zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Osebe, ki so vozilo zapustile še niso najdene.

Poleg tega so policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 14 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Tišenpolj, Morava, Kočevju in Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi
V Centru Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil zlatnino in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil zlatnino in gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil zlatnino. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Murglah je bilo v vlomljeno v dve hiši. V enem primeru je neznani storilec odtujil zlatnino. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov. V drugem primeru je bil odtujen mobilni telefon, lastnik pa oškodovan za okoli 100 evrov.

Na območju Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so obravnavali vlom v klet, od koder sta bili odtujeni prenosni postelji. Lastnik je bil oškodovan za okoli 200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil prenosna računalnika. Nastalo je za okoli 3000 evrov škode.

V Centru Ljubljana je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 3000 evrov škode.

Roparska tatvina avtodoma na Igu
Včeraj okoli 20.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o tatvini avtodoma na Igu. Po do sedaj zbranih obvestilih je 34 letni osumljenec, državljan Francije, lastnika avtodoma z fizično silo prisilil, da je ta zapustil avtodom. Tujec je vozilo odtujil, nato pa se z njim odpeljal proti Ljubljani. Oškodovanec je po dejanju prosil za pomoč drugega občana, ki je s svojim vozilom zapeljal za osumljencem. Osumljeni je vozil brezobzirno in nevarno, med vožnjo je večkrat zapeljal s ceste. Dva občana sta ga nato, da bi preprečila nevarnost, s svojimi vozili poskušala ustaviti. Pri tem je trčil tudi v njuni vozili, nakar sta mu nato na Ižanski cesti uspela preprečiti nadaljnjo vožnjo. Policisti so osumljenca prijeli v avtodomu in mu odvzeli prostost. V dogodku je bil zaradi fizičnega napada lažje poškodovan oškodovanec, v prometnih nesrečah pa ni bil poškodovan nihče. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba in ustrezen prekrškovni postopek.

Osumljencu umora odrejen pripor
47 letni slovenski državljan, osumljen kaznivega dejanja umora, ki se je zgodil v petek, nekaj po 19. uri, na območju Bežigrada, je bil danes priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Odrejen mu je bil pripor.

Prometne nesreče
Včeraj okoli 20.30, se je na priključku iz severne Ljubljanske obvoznice na avtocesto v smeri poti Kozarjam zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, ki je zdrselo desno iz vozišča v jarek. V vozilu je bil lažje poškodovan potnik, še ena potnica in voznik pa nista bila poškodovana. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 18.40, se je v semaforiziranem križišču servisne ceste ob hitri cesti in Bratislavske ulice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neupoštevanja znaka redeče luči, odvzela prednost drugemu vozniku osebnega vozila. V nesreči so bili lažje telesno poškodovani voznik in potnika v vozilu udeleženca. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog

Včeraj okoli 15.30, se je na cesti od Zale proti Blokam zgodila prometa nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik štirikolesnika. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom, zapeljal preko brežine v potok in se pri tem lahko telesno poškodoval. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

V petek , okoli 13.40, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na cesti Vaseno - Velika Lašna, v kateri je bil udeležen voznik mopeda. Po do sedaj zbranih podatkih je motorist zapeljal s ceste in padel, ter se pri tem lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče. Ko bodo zbrana obvestila, bo sledil ustrezen ukrep

V petek, nekaj po 10. uri, se je Na Produ v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu je do nesreče prišlo, ker je voznica pri vključevanju na glavno cesto zaprla pot kolesarju, ki je vozil v napačno smer. Kolesar se je pri tem lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo sledil ustrezen ukrep.

Kaznivo dejanje nevarne vožnje
Danes zgodaj zjutraj je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Adamičevi cesti v Grosuplju, kjer je voznik osebnega vozila trčil v fontano. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu je do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v krožno križišče. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,73 mg/l. V vozilu so bili še trije potniki, v nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja »Nevarne vožnje v cestnem prometu«.

Vozniki pod vplivom alkohola
Danes, nekaj po 2. uri, je Policijska uprava Ljubljana prejela obvestilo občana, da po dolenjski avtocesti od Višnje gore proti Ljubljani, nezanesljivo vozi voznik srebrnega Renault megana. Policisti so vozilo ustavili. Ugotovljeno je bilo da je voznik vplivom alkohola ( 0.77 mg.). Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, nekaj pred 22. uro, je Policijska uprava Ljubljana prejela obvestilo občana, da v Grosuplju nezanesljivo vozi voznik Audija. Policisti so vozilo ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vplivom alkohola (0.81 mg.). Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, okoli 1.30, je Policijska uprava Ljubljana prejela obvestilo občana, da po dolenjski avtocesti od Višnje gore proti Ljubljani, nezanesljivo vozi voznik Renault clia. Policisti so vozilo ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vplivom alkohola ( 0.58 mg.). Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Drugi dogodki in delovna nesreča
Policijska uprava Ljubljana je bila v petek okoli 15.20 ure obveščena, da je na železniški progi od Šentvida pri Stični proti Ivančni Gorici potniški vlak trčil v osebo. Na kraju oseba ni bila najdena, videna pa je bila, da sej je oddaljila od kraja dogodka. Policisti so zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za 46 letno občanko. Skupaj z drugimi službami, prostovoljnimi gasilnimi društvi in vodniki reševalnih psov, so pogrešano iskali na območju Ivančne gorice. Iskalna akcija se je zaradi noči prekinila in se je nadaljevala včeraj zjutraj. Pogrešana je bila včeraj nekaj po 9. uri najdena mrtva. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da smrt ni posledica kaznivega dejanja ali nesreča.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okoli 8. ure obveščena o delovni nesreči na območju Domžal. Po do sedaj zbranih obvestilih, sta pri delu dve osebi iz strehe padli na tla in se huje telesno poškodovali. Z reševalnim vozilom sta bili odpeljani v KC Ljubljana, življenje enega je ogroženo. Policisti so opravili ogled in zbirajo obvestila, zaradi suma kaznivega dejanja »Ogrožanja varnosti pri delu«. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Na kraju je bila tudi inšpektorica Inšpektorata R. Slovenije za delo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran