radio tomi predvajalnik

policija splosniOd zadnjega poročanja so policisti so na interventno številko policije 113 sprejeli 277 klicev. Od tega je bilo 65 klicev takšnih, ki je zahtevalo posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo ter javnim redom in mirom.

V prometni nesreči hudo poškodovan voznik
Dopoldne je na cesti iz Velikih Brusnic proti Leskovcu iz ceste zapeljal 69-letni voznik osebnega avtomobila. Po več kot 200 metrih vožnje po njivah in travnikih je voznik uspel ustaviti ob cesti. Na kraju so mu nudili prvo pomoč, na novomeški urgenci pa njegove poškodbe opredelili kot hude. V vozilu je bil sam, prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Ker bi prometna nesreča lahko bila povezana z zdravstvenimi težavami, policisti primera še niso zaključili.

Zasegli avtomobil
V noči iz sobote na nedeljo so v Novem mestu ustavili 22-letnega Črnomeljčana. Ker so v postopku ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, so mu avto zasegli.

Večja kršitve javnega reda in miru
Policisti so na javni prireditvi v Podzemlju zaradi kršitve javnega reda in miru ukrepali zoper več oseb, ki so kršile javni red in mir in niso upoštevale zakonitih ukazov policistov. 22-letniku so zasegli 27 različnih pirotehničnih izdelkov (bakle, dimne bombe ipd.), ki jih je imel namen vnesti na javno prireditev v nahrbtniku. V postopku je prišlo do upiranja, neupoštevanja ukazov in vmešavanja v postopek policistov. Za 22-letnika so uvedli postopek zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, javnih zbiranjih in varstvu javnega reda in miru. Zaradi vmešavanja v postopek in neupoštevanja ukazov pa so plačilne naloge napisali še trem drugim osebam. Dva policista sta bila v postopku, v katerem so morali uporabiti telesno silo in lisice, s strani kršiteljev lažje poškodovana. Ker se 22-letnik na kraju ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, čemur je verjetno botroval tudi alkohol, so ga pridržali na policijski postaji.

Razgrajal na urgenci
Novomeški policisti so ponoči iz sobote na nedeljo zaradi kršitve javnega reda in miru pridržali 23-letnika iz Brežic. Najprej se je zaradi nezanesljive hoje in neupoštevanja ukazov policistov poškodoval na javni prireditvi v Šentjerneju. Reševalci so ga odpeljali na urgenco, da mu oskrbijo poškodbe po glavi (prakse in vreznine). Na urgenci pa je začel razgrajati in noreti, tako da so ga lahko umirili le policisti. Vklenili so ga in odredili pridržanje.

Vlomi in tatvine
V Novem mestu so vlomili v objekt hitre prehrane na Šegovi ulici. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj pločevink piva in drobiža, saj dnevnih izkupičkov v objektu ne hranijo. Zaradi poškodovanih vrat in nekaj pločevink piva bodo imeli lastniki za približno petsto evrov nepredvidenih stroškov.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti so soboto zgodaj zjutraj v Trnju ustavili osebni avtomobil italijanskih tablic, ki ga je vozil državljan Nigerije. V vozilu so bili še trije državljani Bangladeša in štirje državljani Indije. Ugotovili so, da so v državo prišli brez ustreznih dokumentov in izven mejnih prehodov. Zaradi suma kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju čez državno mejo (sprovajanje) so se v delo vključili še kriminalisti ter o primeru obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. 30-letnega državljana Nigerije so s kazensko ovadbo privedli na sodišče. Po zaslišanju so ga odpeljali v pripor.

V Tanči gori so policisti prijeli enajst državljanov Afganistana in državljana Irana.

Na Obrežju so pri dveh državljanih Albanije v potnih listih odkrili odtisnjene ponarejene žig mejne kontrole. O primeru so obvestili dežurnega okrožnega državnega tožilca, ki se je vključil v postopek. Po plačilu v dobrodelne namene in plačani globi sta lahko nadaljevala pot proti Hrvaški.

Uslužbenci DARS so popoldne obvestili policiste o sumljivi osebi, ki hodi peš po avtocesti. Policisti so v Zalokah prijeli državljana Maroka, ki je ilegalno prestopil državno mejo.

Na železniški postaj Brežice so v nedeljo zgodaj zjutraj prijeli dva državljana Alžirije, ki sta v Slovenijo prišla ilegalno.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran