radio tomi predvajalnik

policija splosniV nadaljevanju vam pošiljamo obvestilo o dogodkih na območju policijske uprave Novo mesto za nedeljo in noč iz nedelje na ponedeljek, do sedme ure zjutraj.

Policisti so na interventno številko policije 113 sprejeli 245 klicev. Od tega je bilo 65 takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja javnega reda in miru ter prometne varnosti.

Prometne nesreče
Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lahkimi telesnimi poškodbami. V eni od njih je bil poškodovan 41-letni motorist iz okolice Trebnjega, ki je popoldne padel z motorjem in se lažje poškodoval. Padcu je verjetno botroval tudi alkohol, saj je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka (1,2 promila).

Zaradi kršitev ostali brez avtomobilov
V Podzemlju so metliški policisti pri kontroli prometa popoldne ustavili osebno avtomobil, ki ga je vozil 25 letni voznik brez vozniškega dovoljenja. V vozilu je bilo preveč oseb (sedem), nanj pa nameščeni dve različni registrski tablici, od katerih nobena ni pripadala ustavljenemu avtu. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov so zanj uvedli postopek o prekršku.

Zvečer so v Sevnici policisti kontrolirali 55-letnega voznika osebnega avtomobila z avstrijskimi tablicami, ker je v naselju prekoračil hitrost vožnje. Voznik, sicer državljan Hrvaške z začasnim bivanjem v Avstriji, pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja. S preverjanjem pri avstrijskih varnostnih organih so ugotovili, da so mu ga vzeli zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli, njega pa pridržali. Danes se bo srečal s sodnikom.

V ponedeljek zgodaj zjutraj so črnomaljski policisti na relaciji Dragatuš – Veliki Nerajec ustavili kombi slovenskih tablic, ki ga je vozil 43-letnik iz Postojne. Policisti so pri preverjanju dokumentov ugotovili, da jim je pokazal ponarejeno vozniško dovoljenje (od druge osebe, v katero je vstavil svojo sliko), nakar pa še osebno izkaznico, ki je pripadala njegovemu sorodniku. Kombi so mu zasegli, za njega pa uvedli postopek o prekršku, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja in se je izkazoval s tujo osebno izkaznico. Za ponarejeno vozniško dovoljenje ga bodo kazensko ovadili.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti so dopoldne v bližini naselja Prilipe kontrolirali in prijeli štiri državljane Irana, za katere se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli na nedovoljen način.

V kraju Vrhe, na območju novomeške policijske postaje, so policisti prijeli dva državljana Alžirije in državljana Sudana.

Blizu Drežnika, pri odcepu za Staro Lipo, so policisti popoldne prijeli državljana Pakistana.

Pri Krmačini so prijeli dva državljana Sirije, državljana Iraka in državljana Palestine.

V Ribljah so zvečer prijeli 4 državljane Indije in državljana Pakistana, ki so v Slovenijo prišli ilegalno.

Policijski postopki s prijetimi tujci, ki so ilegalno prišli v Slovenijo, še niso zaključeni.

Kazensko ovadili mladoletnika
Policisti bodo zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe kazensko ovadili dva mladoletnika iz Novega mesta. V popoldanskih urah sta namreč oba osumljenca na Topliški cesti v Novem mestu pristopila do skupine vrstnikov in fizično obračunala z enim od njih. Mladoletnega oškodovanca so preventivno pregledali v splošni bolnišnici in ga nato predali staršem. Za oba osumljenca bodo napisali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma, da sta v sostorilstvu s pretepom lažje poškodovala drugo osebo.

Vlom v hišo
V Lončarjevem dolu so neznanci v zadnjem tednu vlomili v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ogleda so pregledali notranjost a nič odnesli. Kljub temu so lastnikom povzročili za okoli sto evrov škode.

Vlomili v tri avtomobile
Pri ribniku Blato so popoldne vlomili v tri avtomobile. Storilci so razbili stekla na avtih in pregledali notranjost. Na dveh so povzročili za nekaj sto evrov škode, v enem pa našli prenosni računalnik in lastniku naredili za okoli 1.600 evrov škode. Za storilci še poizvedujejo.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran