radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so od zadnjega poročanja na številko policije 113 prejeli 273 klicev, od tega je bilo 60 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja kriminalitete in prometne varnosti.

Lažje poškodovana voznica in otrok
Policisti so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Ob pol eni popoldne je 53-letna voznica osebnega avtomobila v križišču v Novem mestu odvzela prednost drugemu vozilo in se vanj zaletela (zaradi trka je drugo vozilo obrnilo na bok). V prevrnjenem vozilu sta se lažje poškodovali voznica in sedemletni otrok.

Mejne zadeve in tujci
V Novem mestu so dopoldne kontrolirali državljana Pakistana za katerega so ugotovili, da kljub zatrjevanju pri sebi nima ustreznih dokumentov za prestop meje. Prispel naj bi sicer iz Italije. Postopek s tujcem še ni zaključen.

Zasegli puško z daljnogledom
Novomeški policisti so 23.8.2019 v postopku kontrole prometa ugotovili, da ima 33-letni sopotnik pri sebi lovsko orožje. V postopku se je izkazalo, da 33-letni Novomeščan za orožje nima dovoljenja, puška pa predstavlja nelegalno lovsko orožje. Po prvih ugotovitvah gre za puško kitajske izdelave, kalibra 22 mm, z nameščenim daljnogledom. Puško so poslali v strokovni pregled, za 33-letnika pa bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o orožju.

novo mesto zasezena puska

Zasežena puška (Foto PP Novo mesto)

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran