radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 198 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 70 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 23 krat na javnem kraju in pridržali eno osebo.

V zadnjih 24 urah so bili na območju Ljubljane prijeti 4 tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Alžirije.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Šiški je neznani storilec skušal vlomiti v stanovanji, vendar mu v nobenem primeru ni uspelo vstopiti, tako da je ostalo pri poskusu. V enem primeru je nastalo za okoli 180 evrov, v drugem pa za okoli 90 evrov škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v zabojnik, od koder je neznani storilec odtujil električni grelec. Nastalo je za okoli 700 evrov škode.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v avtomat z napitki, od koder je neznani storilec odtujil pločevinke pijače. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Policisti so obravnavali tudi dva vloma v kombinirani vozili, od koder je neznani storilec odtujil ročno in električno orodje. Lastnika sta oškodovana za skupno okoli 2200 evrov.

Prometne nesreče
Včeraj okoli 14.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da se je na cesti med Krtino in Domžalami, pri odcepu za Sv. Andrej, zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljala s ceste in trčila v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 12. ure se je na Bratislavski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Do nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet na krožišču odvzela prednost kolesarki na kolesarski poti. Kolesarka se je pri tem lažje telesno poškodovala, z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 12.50 se je na Gosposvetski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samo udeležene kolesarka. Kolesarki je med vožnjo v kolo iz krmila padla vrečka, zaradi česar je padla in se pri tem lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 11.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Dunajske in Vilharjeve ceste, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Do nesreče je prišlo, ker je voznik avtobusa pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju, ki je pravilno po kolesarski stezi prečkal vozišče. V nesreči se je kolesar lažje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. V avtobusu ni bilo potnikov. Policisti so vozniku avtobusa izdali plačilni nalog.

Voznica pod vplivom alkohola
Policijska uprava Ljubljana je včeraj dobila obvestilo občanov o nezanesljivi vožnji voznice na cesti med Horjulom in Polhovim Gradcem. Policisti so voznico izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola (1.15 mg/l). Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Delovna nesreča
Včeraj nekaj po 8. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o nesreči v podjetju na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda so policisti ugotovili, da je do nesreče prišlo, ker je delavec pri vzorčenju padel iz cisterne tovornega vozila in se pri tem lažje telesno poškodoval. O dogodku je bil obveščen delovni inšpektor, ki se ogleda kraja ni udeležil. Policisti v zvezi dogodka zbirajo obvestila tudi zaradi sumov kaznivega dejanja »Ogrožanje varnosti pri delu«. O vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Skrb za varnost otrok v prometu
Policisti bomo v prvih septembrskih dneh poostreno nadzirali promet v okolici šol in ob šolskih poteh. Pozorni bomo na prekoračitve hitrosti, upoštevanje pravil prednosti pri prečkanju prehodov za pešce, pravilno parkiranje in ustavljanje vozil v bližini šol, ustrezno rabo zadrževalnih sistemov in uporabo varnostnih pasov, uporabo čelad pri kolesarjih, prevozu otrok itd.

Otroci morajo biti kot udeleženci v cestnem prometu deležni posebne pozornosti in pomoči vseh drugih udeležencev. Zato znova pozivamo vse udeležence, še posebej starše - bodite odgovorni in upoštevajte prometna pravila. Bodimo zgled otrokom in jih naučimo pravilnega ravnanja v prometu. Le tako lahko pričakujemo, da bodo nekega dne tudi sami odrasli v odgovorne, strpne in do drugih spoštljive prometne udeležence.

Več o tem in o projektu »Z roko v roki v prvi šolski dan!« na: https://bit.ly/2jTXfUU

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran