radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 76 interventnih dogodkov. Od tega 35 s področja prometne varnosti, 20 s področja kriminalitete, 12 s področja javnega reda in miru ter nekaj z ostalih področij našega dela.

Posebej izstopajoča je bila nesreča v velenjskem rudniku.

Nesreča pri delu - Velenje
Do nesreče je prišlo nekaj po 14. uri pri prevozu zaposlenih na delovišče, ob začetku druge izmene, v jamo Preloge, kjer je prišlo do mehanske okvare na kolesu viseče dizelske lokomotive. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora, zaradi česar je prišlo do hitrega zaustavljanja kompozicij. Pri tem se je lažje poškodovalo 11 delavcev, ki so jim pomoč nudili v bolnišnicah v Celju in Slovenj Gradcu. Vsi so v večernih urah že zaključili z bolnišnično oskrbo.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost - Žalec
Okoli 22.30 ure smo bili obveščeni, da naj bi bilo v hotelu, na območju Policijske postaje Žalec, v katerem je bila večja prireditev, nastavljeno eksplozivno telo. Vse obiskovalce hotela, prireditve in zaposlene smo evakuirali ter prostore pregledali. Ugotovili smo, da v hotelu oziroma njegovi bližini ni bilo eksplozivnega telesa in da je neznani storilec lažno sporočil, da grozi nevarnost. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost.

V nadaljevanju še o preostalem včerajšnjem dogajanju

Ilegalni prestop državne meje – Rogatec
V jutranjih urah nas je predstavnik Slovenskih železnic obvestil, da je v Rogatcu na železniški postaji opazil tri osebe, za katere je posumil, da bi lahko bili ilegalni prebežniki. Policisti so na kraju ugotovili, da je dejansko šlo za tri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Vsi trije so zaprosili za azil.

Zaseg prepovedane droge – Braslovče
Na območju Braslovč smo včeraj opravili hišno preiskavo pri 52-letnemu občanu. Našli in zasegli smo par sadik konoplje, nekaj posušenih delcev konoplje in manjšo količino konopljine smole.

Vlom v vozilo - Zeče
V Zečah smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice v vozilu ukradel gotovino.

Tatvina telefona - Celje
V Celju smo obravnavali tatvino telefona znamke Huawei. Storilec ga je ukradel iz garderobe ene od celjskih srednjih šol.

Poškodovanje vozila - Celje
V večernih urah smo bili obveščeni še o poškodovanju vozila v Celju. Neznani storilec je na vozilo znamke BMW, s trdim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Zasega vozil – Ravne na Koroškem in Arja vas
S področja cestnega prometa poročamo o dveh zasegih vozil. V Ravnah na Koroškem smo zasegli osebno vozilo 46-letnemu vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Iz istega razloga smo vozilo v Arji vasi zasegli 50-letnemu vozniku.

Poleg omenjenega smo včeraj v Velenju obravnavali še tatvino kolesa, nekaj manjših tatvin v trgovinah ter več drugih zadev.

Miren in varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran