radio tomi predvajalnik

policija splosniKoprski policisti so 15-letniku zasegli skuter Piaggio (25 km/h) in odredili izredni tehnični pregled.

Ob 15.22 se je voznik avtobusa ustavil na postajališču na Krožni cesti v Kopru. Za njim je pripeljal voznik mopeda, s telefonom v roki, ki je zaradi nepozornosti spregledal pred seboj stoječi avtobus. Na smernem vozišču je s prednjim delom mopeda trčil v zadnji del avtobusa, zatem pa padel. Voznik avtobusa je pristopil do njega, da bi mu pomagal, ta pa se je usedel na moped in odpeljal s kraja. Policisti so pri ogledu kraja našli dele plastike in registrsko tablico. Ko bo voznik izsleden, sledi ukrep.

Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola. Zato svetujemo:

  • Naj se med vožnjo ne uporablja telefonov in drugih naprav!
  • Če se telefoniranju vozniki ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje!
  • Ustavitev vozila v primeru rabe telefona v prometu in nadaljevanje vožnje po končanem klicu.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 9. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 10. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 1 oseba je že bila vrnjena na Hrvaško, drugi bodo vrnjeni po zaključkih postopkih. Prav tako policisti PP Kozine obravnavajo dva državljana Slovenije zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Ob 10. uri so policisti na Kozini ustavili dva taksista. V vsakem taksiju so bili trije državljani Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, voznika pa sta bila dva državljana Slovenije, iz Ljubljane. Oba sta bila glede na uporabljen preliminarni test pozitivna na prepovedane droge, vendar sta odklonila strokovni pregled. Postopki še potekajo.

Osebe po državljanstvih:

Pakistan 13

Sirija 7

Libija 3

Maroko 3

Bangladeš 2

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran