radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 317 klicev, od tega 101 interventnega oz. takšnega, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Včeraj zjutraj so namreč policisti PP Ormož v Loperšicah prijeli tri državljane Maroka, ki so čakali na avtobus, pred tem pa so blizu mejnega prehoda Središče ob Dravi nedovoljeno prestopili državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Vse tri bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

ODKRILI UKRADENO VOZILO
Včeraj, malo pred 11. uri so mariborski policisti v eni od garažnih hiš v centru Maribora, odkrili parkiran osebni avtomobil znamke Mazda CX-5-CD150-AWD-REVOL, dunajskih registrskih oznak. Vozilo je bilo včeraj ukradeno na Dunaju. Osebni avtomobil so zavarovali in ga bodo vrnili lastniku.

PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Včeraj, malo pred 16. uro, je 58-letni moški vozil osebni avtomobil iz Maribora proti Miklavžu na Dravskem polju. Ko je pripeljal v Miklavž, se je razvrstil in s smerniki tudi nakazal svoj namen, da bo zavil levo, na dvorišče domače hiše. Takrat se je v nasprotni smeri ustvarila stoječa kolona vozil, predvsem zaradi obvoza, ki je bil urejen skozi Miklavž, zaradi zaprte avtoceste A4, kjer se je zgodila prometna nesreče IV. kategorije. Vozniku osebnega avtomobila je voznik tovornega vozila, ki je stal v koloni, odstopil prednost, da je lahko zavil proti domači hiši. V tistem trenutku pa je po kolesarski stezi, proti Mariboru, z veliko hitrostjo z neregistriranim cross motorjem pripeljal 32-letni Mariborčan, ki ga voznik osebnega avtomobila ni mogel ne videti, ne pričakovati na kolesarski stezi oz. ni mogel predvidevati, da bo s tako hitrostjo kdorkoli pripeljal ob desni strani stoječe kolone. Voznik motorja je zato na kolesarski stezi oz. pločniku trčil v osebni avtomobil in se ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so med ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da motorist zraven tega, da je vozil neregistriran motor, nima niti vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu policisti motorno kolo zasegli. Ugotovitve so policisti predstavili pristojnemu tožilcu, ki je podal usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek motorista. Zaradi tega bodo policisti zoper njega pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, pristojnemu tožilstvu pa poslali poročilo.

VLOM V PODJETJE
Neznani storilec je v noči na 8. 9. 2019, skozi okno vlomil v podjetje na Teznem v Mariboru. Iz njega je odtujili več kosov orodja in nekaj manjših delovnih strojev za avtoličarstvo in mizarstvo. Materialna škoda znaša okoli 7.500 evrov.

PRISTAL V PRIPORU
V noči iz 7. na 8. 9. 2019, so policisti PP Ormož, kljub zelo slabemu vremenu, na območju Loperšic, ustavili kombinirano vozilo LJ registrskih oznak, ki ga ja vozil 35-letni Ljubljančan. V tovornem delu vozila so policisti odkrili kar 40 tujcev, ki so 7. 9. 2019, okoli 14. ure, v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi, na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Republike Hrvaške v našo državo. V gozdu na območju Loperšic so nato počakali na voznika tega vozila. V gozdu je ostalo še 6 tujcev, ki so jih policisti prijeli naknadno, saj jih voznik več ni mogel spraviti v vozilo. Enega od prijetih tujcev so morali hospitalizirati v SB Ptuj, ker se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje. Med prijetimi tujci je bilo 40 državljanov Pakistana, 5 državljanov Afganistana, 1 državljan Indije.

V postopku so policisti ugotovili, da je nekaj tujcev že bilo prijetih in obravnavanih v naši državi ter vrnjenih hrvaškim varnostnim organom in sicer: en 27. 8. 2019, na območju PP Črnomelj; dva na območju PP Ilirska Bistrica, en 30. 6. 2019, drugi 28.7.2019; en 5. 7. 2019, na območju PP Metlika; en 15. 6. 2019, na območju PU Maribor; ter trije 19. 8. 2019, na območju PP Podlehnik.

Mariborski kriminalisti so s pomočjo policistov PP Ormož uspeli zbrati dovolj dokazov za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1, zaradi česar je bil osumljeni voznik s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor. Vsi prijeti tujci (razen enega, ki je ostal na zdravljenju v SB Ptuj in bo izročen naknadno) so policisti PP Ormož, na podlagi neformalne najave, izročili hrvaškim varnostnim organom.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran